Harry Potter-acteur Daniel Radcliffe gelooft in Harry Potter-reboot

Harry Potter Daniel Radcliffe
Volgens Daniel Radcliffe is een Harry Potter-reboot haast onvermijdelijk

Voorzichtig kunnen Harry Potter-fans een vreugde dansje doen, want als het aan de bekende Harry Potter-acteur Daniel Radcliffe ligt is een reboot onvermijdelijk. Dit laat de 29-jarige acteur weten in een interview met IGN. 

Zal er in de toekomst dan tóch nog een Harry Potter-reboot komen?

Film of serie

In het interview met IGN legt Radcliffe uit: “Ik weet zeker dat er een andere versie komt; het kan niet zo zijn dat ik de allerlaatste Harry Potter ben die op het scherm is verschenen. Het zou interessant zijn om te zien wat er nu van gemaakt zou worden: een film of een serie. Hoe dan ook, ik ga kijken.” Daar voegt hij nog aan toe dat de films haast heilig zijn verklaard, maar dat daar de glans na een aantal jaren ook wel weer vanaf gaat.

Daniel Radcliffe

Het valt nog te bezien of de Britse acteur zelf ook weer te zien zal zijn in een mogelijke reboot, zo liet hij al eerder weten in een interview uit 2016. “Hoewel mensen het nog steeds leuk vinden om mij te zien als de jongen die toen die rol speelde, vind ik het zelf ook prettig om andere personages gestalte te geven. Ik zal de deur nooit dicht gooien, maar ik vind het ook echt prima als iemand anders Harry gaat spelen.’’

Schrijfster J.K. Rowling

Het brein achter de Harry Potter-reeks is schrijfster J.K. Rowling, die in 2017 twee nieuwe boeken uitbracht. De eerste, Harry Potter: a Journey Through a History of Magic, gaat over allerlei magische wezens en toverspreuken. Het tweede boek, Harry Potter: A History of Magic, gaat meer over de onderwerpen die Harry en zijn vrienden bestuderen op Zweinstein.

Lees ook: Ireen Wüst over vriendschap met overleden Paulien van Deutekom: ‘We deelden alles samen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Videostill Harry Potter and the Deathly Hallows part 2