Nieuwbakken vader Danny Vera vertelt openhartig over ouderschap

Danny Vera ouderschap

De naam van zijn pasgeboren dochtertje staat al op de arm van de zanger getatoeëerd

Danny Vera zit al sinds eerste kerstdag op een roze wolk. Op 25 december werd namelijk zijn dochtertje Lavie geboren en sindsdien ‘huilt hij van geluk’. Aan Weekend vertelt de Top 2000-ster over de eerste weken van het vaderschap.

Weekdiertje

Alle clichés over het ouderschap zijn volgens kersverse papa Danny Vera helemaal waar. De geboorte van zijn dochtertje Lavie heeft zijn leven op z’n kop gezet, in positieve zin. “Het voelt fantastisch. Alsof het nooit anders is geweest eigenlijk. Het is werkelijk waar geweldig”, vertelt hij aan weekblad Weekend. “Het blijft een bijzonder iets om een kindje te krijgen. Alle clichés zijn waar. Je bent gewoon in één keer een weekdiertje geworden.”

Huilen van geluk

Eerste kerstdag 2020 was dus onvergetelijk voor Danny en zijn vrouw Escha. Niet alleen begon die dag de Top 2000, waarbij Danny’s nummer Rollercoaster als beste lied aller tijden was gekozen, ook kwam die dag dochter Lavie ter wereld. “Ik loop al sinds kerst iedere dag te huilen van geluk”, aldus de zanger. De baby zelf houdt het echter wel droog: “We hebben een prachtig meisje, heel lief. En hartstikke rustig. Ze eet een beetje, slaapt een beetje, huilt bijna niet.” Hoewel de bevalling erg zwaar was, maakt moeder Escha het nu ook goed.

La Vie En Rose

De bijzondere naam van het meisje staat al op Danny’s arm getatoeëerd. Min of meer dan. Daar is namelijk La Vie En Rose op te lezen. “La Vie staal al jaren op mijn arm, uit La Vie En Rose. Dat is een liedje dat mijn moeder altijd floot en dat bij mij altijd terugkwam in m’n leven. En ik kwam niet eens zelf met de naam, daar kwam Es mee, dat is het rare”, zo laat Danny weten. Niet alleen verwijst de naam Lavie naar het liedje, maar ook naar het leven zelf. Danny en Escha hebben namelijk lang op een kindje gewacht. Hun kinderwens vervullen ging namelijk niet vanzelf. “Lavie betekent ‘het leven’ en we hebben vier jaar op het leven gewacht”, legt de zanger uit.

Lees ook: Danny Vera deelt eerste foto van pasgeboren dochter

Bron: Weekend | Beeld: Brunopress