Wil je een dierbare in het verpleeghuis bezoeken? Dit zijn de regels

De maatregelen zijn op sommige plekken iets versoepeld

Een bezoekje brengen aan een familielid of partner in een verpleeghuis zat er voor een lange tijd niet in. Verdrietig, aangezien beide partijen zich door deze maatregelen enorm eenzaam kunnen voelen. Inmiddels zijn sommige maatregelen ietwat versoepeld en geldt dit ook voor een bezoekje aan het verpleeghuis. Benieuwd hoe dit precies zit? Wij leggen het je uit.

Testen op verschillende locaties

In verpleeghuizen werden strenge maatregelen getroffen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Plusonline meldt dat er langzaamaan een stap wordt gezet in het versoepelen van deze regels. In 26 verpleeghuizen door heel het land mogen inwonenden één vaste bezoeker ontvangen. Let wel, deze versoepeling wordt momenteel getest en kan later mogelijk op meer locaties worden uitgevoerd.

Niet overal mogelijk

Is er in de afgelopen periode een uitbraak van het coronavirus in een verpleeghuis geweest? Dan gaat deze versoepeling van de regels helaas voor het desbetreffende verpleeghuis niet door. Daarnaast moet ook het personeel in het verpleeghuis het unaniem eens zijn met de versoepeling van de maatregelen.

Niet zomaar binnenwandelen

Waar je voorheen spontaan een bloemetje op de markt kocht en dit rechtstreeks naar een dierbare in het verpleeghuis bracht, gaat deze vlieger helaas nog niet op. Een bezoekje vraagt om een afspraak van tevoren en mag niet in een algemene ruimte plaatsvinden. Daarnaast is een kus of knuffel niet toegestaan. De bezoeker moet op 1,5 meter afstand blijven.

Lees ook: Onverkochte kleding door de coronacrisis: dit gebeurt ermee

Bron: Libelle | Beeld: Pexels