Dierenkliniek waarschuwt voor deze vuurwerkpillen voor huisdieren

De vuurwerkpillen van dit merk doen meer fout dan goed voor je huisdier

Ieder jaar is het voor veel huisdieren een lijdensweg: Oud & Nieuw met veel geknal door al het vuurwerk. We proberen onze geliefde dieren te helpen door ze een tabletje te geven om rustiger te worden. Een dierenkliniek in Amsterdam waarschuwt echter voor het narcosemiddel van het merk Vetranquil. Dieren verslappen door het middel, maar zijn nog steeds bij bewustzijn en krijgen alle knallen van het vuurwerk mee.

Narcosemiddel Vetranquil

Op de (online) markt zijn diverse medicijnen verkrijgbaar om huisdieren rustiger te krijgen tijdens de feestdagen. Met name voor Oud & Nieuw schaffen veel baasjes medicijnen aan om de dieren te beschermen tegen het harde geknal buiten. Medewerkers van de dierenkliniek Buitenveldert uit Amsterdam waarschuwen baasjes echter voor de vuurwerkpillen van het merk Vetranquil. Het narcosemiddel wordt online verkocht als hét medicijn om de angst voor vuurwerk bij huisdieren weg te nemen.

Waarschuwing Facebook

Op Facebook delen de medewerkers van de dierenkliniek waarom het geen goed idee is om je huisdieren deze vuurwerkpillen te geven. “Vetranquil is een narcosemiddel waarbij de dieren het geluid scherp kunnen waarnemen, maar niet kunnen reageren doordat hun spieren verslapt zijn. Daarnaast is dit middel gevaarlijk voor dieren met epilepsie. Koop dit middel dus NIET!”

Ouderwets narcosemiddel voor paarden

Dierenarts Nanette Velthuyse vertelt aan Editie NL dat Vetranquil een ouderwets middel is dat nog weleens als narcosemiddel voor paarden wordt gebruikt. De dierenarts adviseert het middel niet te gebruiken voor dieren met een angst voor vuurwerk. “Mensen kopen dit met alle goede bedoelingen maar weten niet dat hun huisdier alles nog scherper hoort, maar te slap is om erop te reageren”, aldus Velthuyse.

Juiste medicatie tegen vuurwerkangst

Velthuyse raadt daarom aan om andere middelen te gebruiken rond Oud & Nieuw. “Middelen als Pexion, tabletten die je vanaf vijf dagen voor oudjaar aan je huisdier moet geven of de gel Sileo die met een spuit op het slijmvlies van de wangzak achterin de bek aangebracht moeten worden werken stukken beter.”

Lees ook: Onderzoek toont aan: hierdoor kan je hond depressief worden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pxfuel