Dít wist je nog niet over André Hazes

Andre Hazes

Dit wist je nog niet van de populaire volkszanger

André Hazes is al 13 jaar niet meer onder ons, maar de zanger is nog altijd immens populair. Hij wist met zijn liedjes de harten van duizenden Nederlanders te stelen en ook zijn zoon André Hazes jr en dochter Roxeanne Hazes timmeren aan de weg. Maar wist je dat André Hazes ook nog twee andere kinderen had? Dit en nog een paar andere dingen wist je waarschijnlijk nog niet over de zanger.

Dit wist je nog niet over André Hazes

  1. Covers. Wist je dat een groot deel uit Andrés repertoire niet door de volkszanger zelf zijn geschreven? Veel van zijn nummers zijn covers van buitenlandse liedjes. Zijn nummer Zeg maar niets meer is eigenlijk een vertaling van het nummer You don’t own me van Lesley Gore.
  2. Rijmwoordenboek. Met name tijdens de sinterklaasperiode gebruiken Nederlanders een rijmwoordenboek, maar Hazes gebruikte deze vrijwel altijd. Hij gebruikte het om zijn liedjes te schrijven.
  3. Feyenoord-fan. Veel rasechte Amsterdammers zullen nooit wijken van de zijde van hun voetbalclub Ajax, maar André Hazes kon je geen Ajacied noemen. André was juist een groot van van Feyenoord. Het liedje Bloed, Zweet & Tranen zou ook eigenlijk geschreven zijn voor de Rotterdamse club. Grappig genoeg wordt het nummer voor iedere wedstrijd van Ajax nog steeds in de ArenA afgespeeld.
  4. Zingen was zijn hobby. Het was iets wat Hazes zo goed kon: zingen. Maar aanvankelijk was zijn gouden strot voor hem enkel een hobby. Voordat hij doorbrak had hij verschillende baantjes. Zo bracht hij brood op de plank als fabrieksarbeider, lichtmatroos, bloemenbesteller, fietsenmaker, schoorsteenveger, slagersknecht, bouwvakker, grondwerker, sloper, dj, marktkoopman, kelner én barkeeper. Flink CV.
  5. Politicus. Naast de vele bijbaantjes die Hazes had voor zijn zangcarrière, had de zanger ook politieke ambities. In 2002 probeerde hij een zetel in de gemeenteraad van zijn woonplaats De Ronde Venen te bemachtigen. Echter, stortte hij mentaal in door de vele kritiek die hij over zich heen kreeg van andere fracties.
  6. Top 40. Dat André geliefd was onder velen is duidelijk, maar hij was zó geliefd dat hij erg vaak een plek in de top 40 bemachtigde met zijn hits. In totaal stond hij 41 keer in de top 40 en hij heeft 3 nummer 1-hits gescoord.

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: 538 | Beeld: Videostill YouTube André Hazes