Dochter Peter R. de Vries maakt zich zorgen om veiligheid Royce

Peter R. de Vries

Zijn veiligheidssituatie is ‘veranderd’

Sinds de moord op zijn vader, Peter R. de Vries, is de veiligheidssituatie van Royce de Vries ‘veranderd’. Dat vertelt de hij in de documentaire Staand verder leven: na de moord op Peter R. de Vries, die gisteravond werd uitgezonden. En daar maakt zijn zus zich zorgen om.

Documentaire

Na de aanslag op Peter R. de Vries heeft Ewout Genemans een documentaire gemaakt, die gisteravond te zien was bij RTL4. In de uitzending komen zijn kinderen Royce en Kelly uitgebreid aan het woord over de aanslag op en dood van hun vader. Ook bespreken ze de impact die het heeft gehad op hen en op de rest van het land.

Beveiliging

Na de moord op Peter R. de Vries ontstond het beeld dat hij geen beveiliging wilde. Maar volgens zijn zoon zit dit toch iets anders in elkaar, vertelde hij onlangs bij Nieuwsuur. Volgens Royce wilde zijn vader inderdaad geen persoonsbeveiliging, maar had hij wel andere vormen van overheidsbeveiliging gewild. De communicatie daarover verliep echter moeizaam. Volgens Kelly had haar vader zijn werk de afgelopen jaren niet kunnen doen als hij zulke strenge beveiliging had gehad.

Veiligheid Royce

Kelly vreest niet voor haar eigen veiligheid, maar wel voor die van haar broer. Royce staat vanwege zijn werk als advocaat dan ook ‘meer in the picture‘. De dochter van Peter R. hoopt dan ook dat haar broer andere keuzes maakt dan haar vader. Ze heeft tegen haar Royce gezegd dat hij “niet zo eigenzinnig” moet zijn als hun vader, vertelde ze aan Genemans. “Dat hij een vrouw en een kind heeft, en hij daarvoor moet kiezen omdat dat belangrijker is.”

Geen argumenten meer

Royce lijkt het met zijn zus eens te zijn. Hij vertelt dat rondom veiligheidskwesties eerder argumenten als ‘het valt wel mee’ en ‘komt wel goed’ te hebben gebruikt, maar dat is verleden tijd. “Dat argument heb ik niet meer, daar kan ik niet meer mee aankomen thuis. Dus daarom moet het ook wel.”

Lees ook: ‘Peter R. de Vries had wel beveiligd willen worden’

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress