President Donald Trump praat vol lof over ontmoeting met prins Harry

prins Harry breuk Britse Koningshuis

Vlak voor de ontmoeting had de Amerikaanse president nog een nare opmerking gemaakt over Meghan Markle

President Donald Trump bracht onlangs samen met zijn familie een bezoek aan de Britse royals. Maar voordat de president dat deed, zorgde hij nog even voor de nodige opschudding bij fans van het koningshuis. Zo zou de president Meghan Markle gemeen hebben genoemd. Toch is er volgens Trump geen sprake van kwaad bloed tussen hem en het Britse koningshuis. Integendeel.

Donald vertelt dat prins Harry erg aardig tegen hem was.

Opmerking

In 2016 zag het leven van Meghan Markle er nog heel anders uit. De hertogin van Sussex ging toen nog door het leven als succesvol actrice en mocht zich bovendien ondernemer en politiek activist noemen. Zo gaf Meghan onder andere haar ongezouten mening over Donald Trump. De hertogin uitte haar kritiek op hem en zou hem onder ander vrouwonvriendelijk hebben genoemd. Ook zou ze hebben gezegd dat ze naar Canada zou verhuizen, waar de serie Suits werd opgenomen, als Trump president zou worden. Vorige week reageerde de Amerikaanse president op deze uitspraak van Meghan tegen The Sun. “Dat wist ik niet. Wat kan ik erover zeggen. Ik wist niet dat ze zo akelig kon zijn”, reageerde Trump hierop.

Bezoek

De president had deze uitspraak niet bepaald goed getimed, omdat hij kort daarna te gast zou zijn bij het Britse koningshuis. Zo ontmoette Trump diverse leden van het koningshuis, zo ook prins Harry. Trump was ook te gast bij het programma Good Morning Britain en daar doet hij uit de doeken of hij zijn opmerkelijke uitspraak ook met prins Harry heeft besproken. “We hebben het er niet over gehad”, zegt Trump. De president geeft vervolgens aan dat hij het er wel graag over had willen hebben, omdat de media zijn uitspraak, volgens hem, nogal hebben verdraaid. “Ik zei alleen dat ze akelig deed over mij”, verdedigt Trump zich tegen gastheer Piers Morgan. “En ik wist eerst helemaal niet dat ze akelig over me had gedaan. Het is prima dat ze gemeen was, maar ik mag niet gemeen doen over haar en dat deed ik ook niet…”

 

Lof

Ondanks de opschudding die Trump veroorzaakte over zijn uitspraak over Meghan Markle, spreekt hij vol lof over de vrouw van Harry. “Weet je wat? Ze doet het geweldig, ik hoop dat ze van haar leven geniet. Ik denk dat ze erg aardig is.” Tijdens zijn bezoek aan Buckingham Palace was Meghan Markle afwezig, omdat ze nog steeds geniet van haar zwangerschapverlof. Prins Harry was echter wel van de partij. De president had een korte ontmoeting met de hertog van Sussex en is erg enthousiast over hem. “Ik vind hem een aardige man. De koninklijke familie is heel aardig”, voegt hij daar aantoe. “Prins Harry spendeerde veel van zijn tijd aan een gesprek met Ivanka en hij praatte met mijn familie. Ik ben ook even naar hem toe gegaan, hij kon niet aardiger zijn”, vertelt de president. “Ik denk dat hij fantastisch is”, voegt hij daar aantoe.

Lees ook: Grote kans dat Meghan Markle binnenkort al in het openbaar treedt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Town and Country | Beeld: Videostill YouTube