Doorbraak in zaak Holloway: lichaam Natalee mogelijk na 12 jaar teruggevonden

Natalee Holloway

Een mogelijke doorbraak in de zaak Holloway

Het is alweer 12 jaar geleden dat de toen 18-jarige Natalee Holloway spoorloos verdween op Aruba. In de nacht van 20 mei 2005 verdween de jonge vrouw na een avondje feesten en ze werd nooit meer teruggevonden. De Amerikaanse hield met een groep scholieren vakantie op het paradijselijke eiland, waar zij Joran van der Sloot ontmoette. Zij stapte, in dronken toestand, met hem en Satish Kalpoe in de auto na een avondje stappen en wat er daarna gebeurde weet niemand. 

Joran van der Sloot
Van der Sloot werd opgepakt omdat hij de avond voor haar verdwijning met haar had doorgebracht, maar voor zover bekend zijn er geen directe bewijzen tegen hem. Men werd vooral achterdochtig omdat hij had gelogen over het feit dat hij met haar naar het strand was geweest en haar daar alleen had achtergelaten. Wegens gebrek aan bewijs werd Joran vrijgelaten. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries beet zich vast in de zaak, met een bekentenis als resultaat. Toch vond justitie zijn uitspraken niet zwaarwegend genoeg om hem voor een derde keer te arresteren en Joran stelde dat zijn uitspraken niet op waarheid berustten en dat hij ‘stoer’ wilde doen.

‘Joran Spreekt’
In 2010 kwam de zaak opnieuw in opspraak door een nieuwe bekentenis, in het programma ‘Joran Spreekt’ dat hij inderdaad betrokken was bij de verdwijning van Natalee. Na het uitgaan zou ze van het balkon zijn gevallen en overleden, waarna Joran en vrienden haar in het moeras hadden begraven. Haar lichaam werd echter nooit gevonden, maar daar lijkt nu verandering in te zijn gekomen. Lees verder op pagina 2.


Pagina 1/2