Dotan omschrijft afgelopen jaar als moeilijkste periode in zijn leven

Woensdag komt de artiest met nieuwe muziek

Het nieuws dat Dotan gebruik maakte van een zogenoemd trollenleger om social media te beïnvloeden, sloeg in als een bom. Fans van de zanger waren enorm teleurgesteld en trokken zijn geloofwaardigheid in twijfel. Een jaar lang bleef Dotan angstvallig stil, tot nu toe. De zanger liet op Twitter weten woensdag met nieuwe muziek te komen.

Ook deelt hij een bericht waarin hij vertelt dat het afgelopen jaar de moeilijkste periode in zijn leven is geweest.

Leerzaam

Dotan heeft geen makkelijke tijd achter de rug, zo stelt de zanger in een bericht dat hij op Twitter plaatste. Ruim een jaar geleden publiceerde de Volkskrant het artikel Het trollenleger van popartiest Dotan. De home-zanger zou dit trollenleger gebruiken om social media te beïnvloeden. Deze bekendmaking viel rauw op het dak van zowel hem als zijn fans. Dotan trok zich terug uit de publiciteit en nam de tijd om de gebeurtenissen te verwerken. “Het afgelopen jaar is veruit het moeilijkste jaar uit mijn leven geweest, maar ook het meest leerzame”, begint de 32-jarige zanger zijn emotionele bericht. “Ik ben nog nooit zoveel gegroeid op persoonlijk vlak en heb daar de tijd voor moeten nemen. Sorry dat ik in al die tijd niets van me heb laten horen, maar ik heb regelmatig alle berichten gelezen en wil iedereen daarvoor bedanken.”

Studio

Dotan nam de tijd om de gebeurtenissen te verwerken en kon zijn emoties kwijt in zijn muziek. “Ik ben een paar maanden terug de studio ingedoken en heb alles van mij afgeschreven. Woensdag zal de eerste single van veel te volgen muziek uitkomen. Het is een liedje dat ik schreef in een tijd waarin ik niets voelde en niet meer wist hoe het was om iets te voelen.” Tevens vertelt Dotan dat zijn nieuwe muziek een andere sound heeft dan zijn voorafgaande nummers. “Het is een wat ander geluid dan jullie van mij gewend zijn, maar ik ben superbenieuwd wat jullie ervan vinden. Ik ben blij dat ik weer terug ben en kan niet wachten om weer het podium op te kruipen met veel nieuwe muziek”, sluit de zanger zijn bericht af.

Muziek

Dotans platenmaatschappij, 8Ball Music, maakte gisteren bekend dat de zanger zijn nieuwe plaat op woensdag om acht uur ’s ochtends presenteert. Dotan zit momenteel in Los Angels om zijn nieuwe werk voor te bereiden en zal de komende dagen via social media meer vertellen over het nummer dat hij uitbrengt. Dotan wil met zijn nieuwe muziek een comeback maken.

Lees ook: Patricia Paay in het ziekenhuis na ongelukkige val

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard, Twitter Dotan | Beeld: Videostill RTL Late Night