Douwe Bob stuurt 17-jarige fan weg: ‘Hij heeft me vernederd’

douwe bob
Douwe Bob stuurde een pratende fan weg

Woensdagavond 20 februari stuurde Douwe Bob een vrouwelijke fan weg bij zijn concert. Ze zou aan het praten zijn met een vriendin, waarop Douwe Bob zei dat ze ‘haar bek moest houden’. De vrouw in kwestie ging hier tegenin, wat haar een enkeltje stoep opleverde. De video werd volop gedeeld en media spraken van een ‘verwarde vrouw’. Achteraf blijkt het om een 17-jarig meisje te gaan.

De fan is niet blij met de actie van Douwe Bob.

Scholier

De 17-jarige scholier was met een vriendin bij het concert van Douwe Bob. “Ik kreeg die dag een kaartje van mijn vriendin en we gingen er samen heen. Hij heeft al eens eerder bij een concert gezegd dat iemand haar bek moest houden”, vertelt ze aan RTL Boulevard. Ze is naar eigen zeggen een groot fan van de zanger en is daarom ook enorm geschrokken dat ze de zaal uit moest.

‘Bek houden’

Het meisje in kwestie stond met een vriendin te praten, waarop Douwe Bob een waarschuwing gaf. “Mijn vriendin en ik waren aan het praten en toen zei hij het ook tegen mij. Dat pikte ik niet.” In de video is te zien dat het meisje een weerwoord biedt en vrij brutaal reageert op Douwe. Media spraken van een verwarde vrouw, maar dat is ze dus niet. “Ik ben zeventien jaar, zit op school en ik ben helemaal geen verwarde vrouw, zoals de media over mij schrijven. Ik ben een groot fan en hij heeft me vernederd in die zaal.”

Gefilmd

Het hele incident werd gefilmd en op Facebook gezet. Daar is het nu verwijderd, maar de video staat nog wel op YouTube. Douwe Bob vraagt het meisje de zaal zelf te verlaten, maar ze weigert. Uiteindelijk wordt ze door beveiligers naar buiten begeleid en opgevangen door de directeur van het poppodium. Die zorgt ervoor dat ze haar jas uit de garderobe krijgt. Het incident heeft het meisje erg doen huilen. Douwe Bob heeft nog niet gereageerd. Zijn management zegt: “Ze bleef maar door de set heen praten en contact met Douwe zoeken. Nadat Douwe een aantal keren heel rustig vroeg of ze stil wilde zijn, en vervolgens niet ophield, heeft hij uiteindelijk gezegd dat ze maar beter kon gaan.”

Bekijk de beelden hier:

Lees ook: Zo leerden interieurstylisten Frank en Rogier elkaar kennen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill