Zo leerden interieurstylisten Frank en Rogier elkaar kennen


Zo ging hun eerste ontmoeting

Het flamboyante stel Frank Jansen en Rogier Smit stal de show met hun enthousiasme en vriendelijkheid in het programma Steenrijk, Straatarm toen ze voor een klein budget een interieur creëerde om u tegen te zeggen. Niet zo gek dat de heren niet veel later hun eigen programma kreeg: Paleis voor een Prikkie. Ze veroverden de harten van tv-kijkend Nederland, maar hoe wisten de heren elkaars hart te veroveren?

Een gemeenschappelijke kennis stelde de heren aan elkaar voor.

Eerste date

De 71-jarige Frank en de 43-jarige Rogier zijn al zo’n zeventien jaar samen. Een gemeenschappelijke kennis van de twee zorgde ervoor dat de mannen op een koude januari-avond in 2002 hun eerste afspraakje hadden. Frank kan zich de avond nog goed voor de geest halen. “Een gemeenschappelijke vriendin vond dat wij eens met elkaar moesten daten. Dat lijk mij een goed idee”, zo vertelt Frank aan weekblad Story. “Ik had Rogier weleens gezien en vond hem een lekker hapje. Toen zijn we iets gaan drinken in een kroeg.” Hoewel het stel nu niet meer zonder elkaar kan, leek het er in de eerste instantie op dat het bij slechts één date zou blijven.

Klik

“Om eerlijk te zijn, klikte het aanvankelijk helemaal niet”, vervolgt Frank. “Dit is verspilde tijd, dacht ik bij mezelf. Ik had mijn hond bij me en om de avond tóch leuk te eindigen, stelde ik voor om een strandwandeling te maken. Met iemand samen lopen is tenslotte gezelliger dan in je eentje.” Dit bleek de juiste zet te zijn, want toen het tweetal eenmaal op het strand liep, ontstond er een veel fijnere sfeer. “Tijdens de wandeling sprong de vonk over: Cupido schoot raak”, vertelt Rogier.

Twijfels

Hoewel de vonk was overgeslagen, waren er nog wel twijfels. Dit had te maken met het leeftijdsverschil, aangezien Frank bijna dertig jaar ouder is dan Rogier. “Ik dacht: daar rust geen zegen op. Maar het tegendeel is waar.” De heren kregen echter met nog een obstakel te maken dat ze moesten overwinnen. Zo zou Rogier volgens velen een golddigger zijn. “Er wordt al snel gedacht dat je een oudere man kiest voor zijn geld”, vertelt Rogier. Iets wat hij belachelijk vindt, omdat niemand weet hoeveel Frank op zijn bankrekening heeft staan. Daarnaast is het iets wat Rogier nooit wat uitmaakte. “Ik wil mij vooral gelukkig voelen en dat kan bij zowel een jonge als een oudere man.”

Het stel is inmiddels zeventien jaar samen, zes jaar geleden stapten de twee in het huwelijksbootje.

Lees ook: Frank en Rogier creëeren opnieuw prachtig interieur in Paleis voor een Prikkie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Story | Beeld: videostill Paleis voor een Prikkie