Douwe Bob nog steeds kapot van verdriet na relatiebreuk

Hij heeft nog steeds liefdesverdriet

Singer-songwriter Douwe Bob is nog steeds kapot van de breuk met zijn ex. Begin dit jaar zette zijn ex een punt achter hun relatie en sindsdien woont hij weer alleen. Overmand door liefdesverdriet schreef hij liedjes voor zijn nieuwe album The Shape I’m In. Aan AD vertelt de 25-jarige dat hij drie maanden lang alleen maar kon drinken en huilen en nog steeds is hij het verdriet niet te boven:  “Ik ga nog steeds slapen met de gedachten aan haar en word er nog mee wakker.”

“Het is het ergste gevoel dat er bestaat.”

Liefde

Hoewel de relaties van de Slow Down-zanger in het verleden vaker op de klippen liepen, was geen van de breuken zo erg als deze. Meestal ging de zanger de kroeg in om zijn verdriet te verwerken, dit keer ging het anders. “Nu heb ik drie maanden op de bank zitten janken. Zo verliefd als op haar ben ik nog nooit geweest.” Ondanks zijn verdriet, begrijpt de muzikant wel waarom ze de relatie beëindigde. “Haar vertrek voelde als een glas koud water in mijn gezicht. Pas toen kreeg ik door wat voor potje ik er al die tijd van had gemaakt”, vertelt hij.

Gedrag

Aan AD vertelt Douwe Bob dat hij al een tijdje niet meer zichzelf was en daardoor ‘niet zo’n leuke jongen’ meer was. Na het Songfestival in 2016 werkte hij non-stop en besloot daarom vorig jaar een stapje terug te doen. Omdat de zanger het altijd zo druk had gehad, begon hij zich te vervelen. “En als ik me verveel, word ik vervelend en ga ik drinken. Niet dat mijn gedrag door de drank is te verklaren, maar het hielp natuurlijk niet”, legt hij uit. Toch werd hij in die tijd verliefd op zijn ex -wiens naam hij niet in het dagblad wil hebben- met wie hij een halfjaar samen was. “Hoe zwaar verliefd ik was, realiseerde ik me eigenlijk pas toen ze weg was. Dit was mijn eerste harde afwijzing. Ik bedoel: ik had vaker een vriendin. Maar dit was anders.” Tevens vertelt de 25-jarige dat hij eigenlijk een ziekelijke relatie had. “In de zin dat ik mijn wereld eromheen bouwde. Dat begon leuk, maar werd uiteindelijk negatief.” Hij werd te afhankelijk van zijn vriendin, naar eigen zeggen klampte hij zich aan haar vast en stortte zijn wereld in toen ze hem verliet.

Album

The Shape I’m In beschouwt Douwe Bob ook wel als zijn break up-plaat. Toen de zanger zo verdrietig was, schreef hij naar eigen zeggen de mooiste nummers. “Dat ik mijn emoties zo puur op papier kreeg, werkte heel motiverend toen.” Vrijdag komt de nieuwe plaat van Douwe Bob uit.

Lees ook: Zoveel calorieën verbrandt een vrouw minder als ze een stressvolle dag heeft

Bron: AD | Beeld: videostill