Douwe Bob openhartig over kinderwens: ‘Ik wil een tweeling’ 

Douwe Bob

‘Corona heeft alles veranderd’

Douwe Bob Posthuma (28) heeft een zware periode achter de rug. Vanwege de lockdown zit de zanger al tijden thuis, daarnaast verloor hij twee vaderfiguren. Gelukkig blijft Douwe niet in de put zitten en kijkt hij naar de toekomst. Zo komt Douwe binnenkort met een nieuw album en vertelt hij in de nieuwste Playboy openhartig over zijn kinderwens. 

Van Nashville naar Haarlem 

Zijn nieuwste album ligt helemaal klaar en komt binnenkort uit. Hiervoor wilde de zanger terug naar de basis. Omdat het een echt countrygeluid moest hebben, zou dat het Amerikaanse Nashville worden. Helaas gooide de pandemie roet in het eten. “Corona heeft alles veranderd”, vertelt de zanger aan Playboy. “Om te beginnen kun je natuurlijk geen plaat opnemen in Nashville – dus dat werd Haarlem.” Ook op persoonlijk vlak valt de coronaperiode hem zwaar: “Ik vind het vooral heel erg dat ik niet even met m’n maten een biertje kan drinken. Dat is voor mij namelijk een uitlaatklep.”

Vaderfiguren verloren 

Aan het begin van de eerste lockdown overleed Douwes vader, die al langere tijd ziek was. Aan het eind van dat jaar overleed ook zijn beste vriend, kunstenaar Steven Oprinsen. De zanger verloor hiermee in korte tijd twee vaderfiguren. Hoewel hij het hier nog steeds moeilijk mee heeft, deelt hij ook een aantal belangrijke lessen die hij van hen leerde. “Van mijn vader heb ik geleerd om de schoonheid van het leven te zien. Hij liet me kennismaken met muziek en leerde me te observeren. Steven heeft me echt leren leven. Hij heeft me bijvoorbeeld geleerd hoe je met vrouwen moet praten en heeft me streetwise gemaakt.”

Een tweeling 

Na een moeilijke periode ziet Douwe gelukkig ook weer de positieve kanten. “Ik heb het idee dat bij elke deur die je dichtslaat weer een andere deur opengaat. Ik heb gebroken met mijn oude band en een heel goede nieuwe band bij elkaar gevonden.” Op muzikaal vlak zit het dus weer helemaal goed. Maar wat wil de zanger op persoonlijk vlak nog bereiken? “Een paar leuke kinderen”, vertelt hij. “Ik wil een tweeling als me dat gegund wordt. Het liefst twee meiden. Ik was zelf enig kind en heb altijd een zusje of een broertje willen hebben.” Wellicht zien we Douwe over een tijdje dus met een (of twee) kleintjes aan zijn zijde! 

Lees ook: Douwe Bob stuurt 17-jarige fan weg: ‘Hij heeft me vernederd’

Bron: Playboy | Beeld: BrunoPress