Kijkers Dream School diep onder de indruk van verhaal Eljereau

Dream School Eljereau
Gisteravond vertelde Eljereau een emotioneel verhaal over zijn broers

In het NTR-programma Dream School helpen beroemdheden en Nederlandse deskundigen een groep schoolverlaters weer aan het leren te krijgen. Dit gaat niet zonder slag of stoot, omdat de leerlingen een grote rugzak met zich meedragen. Dat de jongeren al veel hebben meegemaakt op hun jonge leeftijd wordt ook gisteravond opnieuw duidelijk wanneer Eljereau een emotioneel verhaal deelt over zijn oudere (half)broers.

Meerdere (half)broers van Eljereau zijn geliquideerd.

Dream School

In het programma Dream School zijn de jongeren allemaal tussen de 16 en 23 jaar oud. In het reguliere schoolsysteem zijn ze stuk voor stuk vastgelopen. Rector Eric van ’t Zelfde en professioneel kickbokser Lucia Rijker begeleiden de leerlingen tijdens hun traject in Dream School. Met dit drieweekse-programma hopen Eric en Lucia aan de hand van inspirerende verhalen, de juiste begeleiding en herkenbare docenten wél tot de groep schoolverlaters door te kunnen dringen. Nu de jongeren bijna op de helft van hun tijd bij Dream School zitten, lijken ze zich steeds meer open te kunnen stellen naar elkaar.

Intensieve oefening

Hoewel de jongeren grote stappen maken, blijven er ook leerlingen in hun oude gedrag en slachtofferrol hangen. In de dojo nodigt Lucia de leerlingen uit voor een intensieve, belangrijke sessie. De leerlingen moeten drie trauma’s opnoemen, een andere leerling voor hen plaatsen en deze leerling koppelen aan een bepaald trauma. Vervolgens noemt elke leerling een uitdaging die gekoppeld is aan een trauma en in de weg staat tussen hem of haar en de toekomst. Deze uitdagingen worden op een canvas bord geschreven en mogen door de leerling letterlijk en figuurlijk doorbroken worden. “Het is echt een oefening die je moet ervaren”, zo vertelt Lucia. “Op het moment dat je die overtuigingen linkt aan trauma’s, helpt dat in één keer in te kunnen zien dat die overtuigingen tussen je in zitten, en niet te gebeurtenissen.”

Eljereau

Met deze oefening hoopt Lucia dat de jongeren eigen trauma’s uit het verleden achter zich laten om te kunnen focussen op de toekomst. In de aflevering van gisteravond blijkt dit niet voor iedereen even makkelijk te zijn. De 19-jarige Eljereau vertelt dat meerdere van zijn (half)broers zijn geliquideerd, waaronder één broer die drie dagen voor de sessie met Lucia is omgekomen op Curaçao. In totaal heeft Eljereau inmiddels vier broers verloren. Zijn broer die recent is omgekomen betekende veel voor hem en zijn zelfvertrouwen. “Dat was de eerste broer van mij, die mij het gevoel gaf dat ik gewoon dingen kan overwinnen.” In tranen vertelt Eljereau zijn verhaal en dat doet veel met de rest van de klas. Op Twitter klinkt veel bewondering voor het doorzettingsvermogen van Eljereau.

Bekijk de aflevering van Dream School van gisteravond hier.

Lees ook: Zeilmeisje Laura Dekker (23) is moeder geworden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: NTR | Beeld: Videostill