Zeilmeisje Laura Dekker (23) is moeder geworden


Dit onthult Laura (‘het zeilmeisje’) aan Art Rooijakkers

De nieuwe aflevering van Iedereen had het erover van presentator Art Rooijakkers komt pas donderdag op televisie, maar is nu al op Videoland te zien. In deze aflevering spreekt Art af met Laura Dekkers, oftewel het zeilmeisje, die op haar dertiende wereldwijde faam verkreeg omdat ze graag in haar eentje een wereldreis wilde maken met haar zeilboot. In deze aflevering onthult zij dat ze inmiddels moeder is van een zoontje.

Laura wil haar kind uit de media houden.

Zeilreis

In 2009 kwam Laura Dekker op 13-jarige leeftijd wereldwijd in het nieuws met haar plannen om in haar eentje de wereld rond te zeilen. Hierdoor werd ze door media omgedoopt tot ‘het zeilmeisje’. Omdat veel mensen de reis onveilig achtten, werd Bureau Jeugdzorg en de Kinderbescherming ingeschakeld. De leerplichtambtenaar verbood haar de reis te maken, terwijl haar ouders goedkeuring hadden gegeven. Uiteindelijk vertrok Laura in augustus van 2010 toch. Hierdoor werd ze de jongste persoon ooit die een soloreis rond de wereld maakte.

Beroemd

Laura werd met haar plannen in één klap beroemd, maar doet het nu rustiger aan. Ze woont samen met haar vriend, waarmee ze onlangs een zoontje heeft gekregen. Omdat Laura zelf wereldberoemd is, wil ze haar zoontje graag uit de media houden. Wel zegt ze dat als hij ooit een wereldreis zou willen maken, dat ze hem niet zou tegenhouden.

World Sailing Foundation

Nu is Laura bezig met het opzetten van de World Sailing Foundation. Hiermee wil ze een schip laten bouwen waarmee ze met een groep jongeren een rondreis kan maken. Aan boord leren de jongeren hun horizon verbreden. Daarnaast zullen ze nog allerlei activiteiten doen om om levenslessen op te doen.

De aflevering van Iedereen had het erover met Laura Dekker is donderdag te zien op RTL4. De aflevering staat nu al op Videoland.

Lees ook: Raymond van Barneveld geniet samen met zijn nieuwe liefde Julia in Parijs

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Videoland | Beeld: Videostill