Duizenden nieuwe volgers voor Syb van der Ploeg dankzij Marieke Elsinga 

De zanger wist niet wat hem overkwam vanmorgen

Marieke Elsinga kon haar ogen niet geloven toen ze vanmorgen ontdekte dat Syb van der Ploeg ‘maar’ 667 volgers op Instagram had. De Qmusic-dj besloot in actie te komen, met duizenden nieuwe volgers als resultaat. En Syb? Die wist niet wat hem overkwam toen hij wakker werd in een Nije Dei

Weinig volgers

Qmusic is momenteel bezig met het uitzenden van de Q Top 1000. Tijdens de ochtendshow Mattie & Marieke kwam Syb van der Ploeg voorbij met zijn hit In Nije Dei. Tijdens het nummer besloot Marieke om de Instagram van Syb even te checken. Wat de presentatrice daar zag verbaasde haar nogal. Op Instagram uit Marieke haar verbazing: “Wij draaien hier met de Q Top 1000 met Syb van der Ploeg, van De Kast, en ik kom erachter dat Syb maar heel weinig Instagramvolgers heeft.” De Q-dj sluit af met een oproep: “Dus volg Syb!”

Gek wakker worden

Naast de oproep op haar persoonlijke Instagram, besloot Marieke ook een oproep op de radio te doen. Al die aandacht voor het Instagramaccount van Syb heeft succes gehad: inmiddels staat de teller op ruim 5100 volgers. Een stijging van ruim 4400, en dat is best knap in een paar uurtjes tijd. Syb wist dan ook niet wat hij zag toen hij wakker werd. Op zijn Instagram Stories reageert hij: “Ik weet niet wat me gebeurt. Ik word wakker in een ‘Nije Dei’ en mijn Instagram ontploft in een keer. Dankjulliewel voor de oproep!” 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marieke Elsinga (@mariekeelsinga)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Syb van der Ploeg (@syb.vanderploeg)

Lees ook: Marieke Elsinga over bijzondere band met Mattie Valk: ‘We zijn superclose’

Bron: Instagram Marieke Elsinga, Syb van der Ploeg, Mattie en Marieke | Beeld: Videostills YouTube