DWDD-special over voetballer Nouri zorgt voor tranen bij kijkers

DWDD-special de wereld draait door nouri

Presentator Matthijs van Nieuwkerk hield het niet droog

Afgelopen donderdagavond stond de uitzending van De Wereld Draait Door volledig in het teken van voetballer Abdelhak Nouri. Aan tafel zaten de vader en broers van Nouri, Ajax-vrienden Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Steven Bergwijn en de schrijver van het boek over de voetballer. Niet alleen de kijkers hadden het moeilijk, ook in de studio liepen de emoties hoog op.

Emotionele verhalen

Nouri kreeg in 2017 tijdens een oefenwedstrijd last van hartritmestoornissen, waarna hij gereanimeerd werd op het veld. De voetballer liep ernstig hersenletsel op en tot de dag van vandaag ligt de voetballer in subcomateuze toestand – de toestand tussen een diepe coma en het volledig normaal bewustzijn. Omdat de hele aflevering in teken stond van voetballer Abdelhak Nouri deelden zijn dierbaren emotionele verhalen met de kijkers thuis.

Niet echt meer in coma

De broer van de voetballer laat weten dat Nouri nog maar sinds kort thuis is. “Het gaat nu een stuk beter met hem”, legt hij uit. “Op een goede dag is er een vorm van communicatie met hem.” Hij vertelt dat zijn familie Nouri 24 uur per dag verzorgt. “Hij ligt niet echt meer in coma. Hij is wakker, hij niest, hij eet, hij boert… Alleen hij komt niet uit bed.”

De hele studio in tranen

Tijdens de uitzending treden Douwe Bob en Ali B op in de studio. Ali B is een groot bewonderaar van Nouri en heeft zelfs zijn zoon naar de voetballer vernoemd. Het optreden van dit duo gaat zowel Matthijs van Nieuwkerk als de kijkers thuis niet in de koude kleren zitten. ‘Wat een pittige uitzending dit. Mooi’ en ‘De hele studio is in tranen nu’, klinkt het op Twitter.

Lees ook: Henny Huisman over affaire(s) Marco Borsato: ‘Ik weet van alles’

Bron: AD | Beeld: Videostill YouTube