Kijkers onder de indruk door eerste aflevering van De Sleutel

de sleutel

Opnieuw weet Beau de kijker te raken met een programma over daklozen

In het nieuwe tv-programma De Sleutel draagt Beau van Erven Dorens een steentje bij aan de daklozen in Nederland. Dit doet hij niet met een klein gebaar, maar door de daklozen een sleutel van een eigen huis te geven. De woning wordt door het programma de eerste twee maanden betaald. Vervolgens staan de ‘ex-daklozen’ er zelf voor en kunnen zij een nieuw leven opbouwen. Al in de eerste aflevering wist Beau zijn kijkers enorm te raken. 

Twitteraars laten weten dat zij nu al ‘fan’ zijn van het nieuwe tv-programma.

Beau

Het is niet de eerste keer dat Beau een tv-programma maakt waarin daklozen geholpen worden. In The Amsterdam Project en The Rotterdam Project gaf Beau de daklozen een pinpas met een flink geldbedrag. Toch bleek hij geleerd te hebben van deze aanpak. In een interview met RTL Boulevard gaf de presentator aan dat het uiteindelijk niet zo gemakkelijk bleek te zijn om in elke grote stad een geschikte woning te vinden. Het werd daarom tijd voor een andere aanpak.

De Sleutel

In De Sleutel krijgen de daklozen direct een sleutel voor een eigen woning. In de eerste aflevering bracht Beau een bezoek aan Rigo en Cassandra. Rigo was door zijn depressie tot weinig in staat en belandde uiteindelijk op straat. Samen met zijn hond en bok leeft hij al twee jaar buiten onder een brug. De 20-jarige Cassandra heeft eigenlijk nooit echt een thuis gehad. Na een leven vol pleeggezinnen verblijft Cassandra nu in een crisisopvang waar ze eigenlijk niet meer mag blijven. Het aanbod van Beau zorgde daarom voor een flinke tranentrekker. Niet alleen de daklozen, maar ook de kijkers hielden het niet droog.

Aflevering terugkijken? Klik hier.

Lees ook: Heftig: ‘Vader en zes kinderen zaten jarenlang in een kelder in Drenthe’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill RTLXL