Heftig: ‘Vader en zes kinderen zaten jarenlang in een kelder in Drenthe’

Het gezin zou gewacht hebben op ‘het einde der tijden’

In een afgelegen boerderij in het Drentse dorp Ruinerwold werd door de politie een gezin aangetroffen. Het betrof een vader en zes kinderen die in volledige afzondering leefden. Volgens de politie zou het gezin gewacht hebben op ‘het einde der tijden’ en bleef hierom jarenlang in een kelder zitten.

De huurder van de woning is aangehouden.

Verwarde man

De zaak kwam tot stand toen een 25-jarige man in een verwarde toestand in een buurtkroeg opdook. “Hij keek verward om zich heen”, vertelt de kroegbaas aan Dagblad van het Noorden. “Deze man zag er onverzorgd uit, had lang verwilderd haar en zei dat hij hulp nodig had en nooit naar school was geweest.” De eigenaar van deze zaak vertrouwde de situatie niet en schakelde de politie in.

Boerderij

De politie trof op het huisadres van de 25-jarige man een dichtgetimmerde boerderij aan. In deze boerderij vond de politie achter een kast een trap naar de kelder. In deze kelder zaten de vader en nog vijf andere kinderen – tussen de 16 en 25 jaar. De vader lag op bed omdat hij een hersenbloeding had gehad, aldus de politie. De politie heeft het gezin uit de kelder gehaald en meegenomen naar een recreatiepark. Volgens de politie wisten de kinderen niet dat er ook nog andere mensen op de wereld bestonden.

Buurtbewoners

Buren of omwonenden zijn enorm geschrokken van de situatie. Buren gaven aan dat er volgens hen alleen een man in de boerderij zou wonen, aangezien zij iedere dag een man in een Volvo naar de boerderij zagen komen. “Het was een bouwval”, geven de buurtbewoners aan. Daarnaast weet de eigenaar ‘van niets’. Het pand zou al een aantal jaren aan één persoon verhuurd worden, in plaats van een heel gezin.

Politie

Op dit moment is de politie volop bezig met het onderzoek. “Het terrein rondom de boerderij is afgesloten. Onduidelijk is waar de moeder van het gezin is. Er wordt rekening mee gehouden dat ze is overleden en mogelijk bij de boerderij is begraven. We hebben nog veel onbeantwoorde vragen”, aldus de politie.

Lees ook: Flinke tegenvaller voor schaatser Sven Kramer na fietsongeluk

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest

Bron: AD | Beeld: Videostill RTV Drenthe