Officier van Justitie eist rijontzegging en taakstraf tegen Dave Roelvink


Ook zal Dave Roelvink een fikse boete moeten betalen

Na de dronkemansrit van Dave Roelvink afgelopen augustus moest hij flink door het stof gaan. Zijn familie was flink teleurgesteld in de 24-jarige dj en zoon van Dries Roelvink. Vandaag zal er een uitspraak worden gedaan over wat voor straf Dave krijgt. Hij zat flink dronken achter het stuur en scheurde met 180 kilometer per uur over de ring van Amsterdam.

De uitspraak volgt later vandaag.

Straf

Vandaag staat Dave Roelvink terecht voor het rijden onder invloed met daarbij een snelheidsovertreding. Daarnaast stopte Dave midden op de rijweg en verzette hij zich tegen de motoragent die hem aanhield, wat ook mee wordt genomen in de uitspraak. Hij had 2,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd en schreeuwde iets wat onverstaanbaar was naar de motoragent. Ook reageerde hij agressief toen hij aangehouden werd. Dave had zijn wagen midden in de Coentunnel neergezet en hield daarmee het verkeer op.

Psycholoog

Meteen na het incident heeft Dave Roelvink vrijwillig een alcoholcursus gevolgd en ging hij flink door het stof in het TV programma Effe geen cent te makken. Ook ging Dave in gesprek met de ouders van een kind dat is omgekomen door een dronken bestuurder en ging hij naar een psycholoog. Of dit genoeg is om een straf te ontspringen, moet vanmiddag blijken.

Eis

De officier van justitie eist een taakstraf van 40 uur, een rijontzegging van één jaar en een boete van 1750 euro. Volgens Dave dacht hij dat hij niet meer dronken was toen hij achter het stuur zat, volgens hem zaten er ‘uren’ tussen: “Na een uur op de bank thuis en een broodje en wat water, dacht ik dat ik wel kon rijden. Ontzettend stom,” klinkt het vanuit de rechtszaal. Ook zegt Dave dat hij de auto niet in de Coentunnel heeft stilgezet omdat dit ‘zelfmoord’ zou zijn. “Ik weet 100.000 procent zeker dat dit niet gebeurd is,” aldus Dave zelf.

Update: De straf is minder hoog uitgevallen dan geëist. Dave krijgt een boete van 1750 euro, een taakstraf van 40 uur en slechts een halfjaar rijontzegging.

Dave Roelvink in de rechtbank:

Beelden van de arrestatie:

Lees ook: Roxeanne Hazes spreekt openhartig over het foute vriendje dat ze had

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD, Nu.nl | Beeld: Videostill