Ellie Lust stopt met politiewerk: ‘Ik kon al niet meer blijven’

Ellie

Ze voelt zich voor het blok gezet

Ellie Lust legt haar werkzaamheden bij de politie naast zich neer en gaat zich volledig focussen op haar televisiecarrière. Dit laat ze weten in een interview dat zaterdag in de weekendbijlage PS van de Week in Het Parool wordt gepubliceerd. Volgens Ellie zou de politieleiding haar hebben gedwongen om een keus te maken tussen haar werk als agent en haar tvcarrière.

In het interview deelt Ellie waarom ze niet bij de politie kon blijven.

Woordvoerder

Ellie startte haar carrière bij de politie in 1987. In 2007 werd ze woordvoerder en schoof ze regelmatig aan bij opsporingsprogramma’s. Tevens deed ze in 2016 mee aan het populaire programma Wie is de Mol? En kreeg ze haar eigen programma Ellie op Patrouille, waarvan het eerste seizoen afgelopen jaar op de buis verscheen. Ellie combineerde haar televisiewerk met het werk bij de politie, maar ze werd gedwongen om een keus te maken tussen de twee carrières.

Keus

In het Parool laat Ellie weten dat ze zich voor het blok gezet voelde toen de politieleiding haar liet kiezen. “Ik dacht: het kan toch niet wáár zijn, mijn pistool inleveren, en mijn legitimatie, en mijn uniform – ik zág het mezelf niet doen”, vertelt ze. “Want ik bén toch van de politie? En ik wil niet zielig doen, maar ik wil wel eerlijk zeggen hoe het is gegaan. Het heeft me zo ontzettend veel pijn gedaan”, vervolgt ze. “Het blijf-scenario was: we gaan een passende functie voor je vinden binnen het korps. Het woordvoerderschap werd daar al niet meer in genoemd. Een blijf-scenario waar ik dus ook nooit voor zou kiezen. Ik ben een integer mens en ik voel me niet integer behandeld. Ik kon al niet meer blijven.”

Collega’s van 51-jarige zijn vandaag op de hoogte gesteld. Ellie gaat programma’s maken bij AVROTROS, liet een woordvoerder van de omroep weten. Welke programma’s dat zijn, moet nog worden bekend gemaakt.

 

Lees ook: Glennis Grace spettert in de finale van AGT; is het genoeg om te winnen?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Het Parool| Beeld: videostill RTL Late Night