Elton John neemt het op voor prins Harry en Meghan Markle

Het stel kwam onder vuur te liggen vanwege hun vervoer

De hertog en hertogin van Sussex hebben de afgelopen dagen veel kritiek ontvangen. In de media en op social media uiten velen hun ongenoegen over de vakantiekeuze van de Sussexjes. Zo staat Twitter er vol mee dat het hypocriet is dat Meghan Markle en prins Harry – die zich inzetten voor het milieu – met een privéjet naar hun vakantiebestemming vliegen. Elton John is de kritiek op het koninklijke stel helemaal zat en neemt het op voor prins Harry en Meghan. 

Elton John is een dierbare familievriend van de leden van het Britse koningshuis.

Vakantie

De Britse pers is er als de kippen bij als prins Harry en Meghan Markle iets ondernemen. Toen de nieuwbakken ouders op vakantie gingen, wisten zij dat – uiteraard – als eerste. De Britse tabloids melden dat het frappant is dat de Sussexjes die zich inzetten voor een beter klimaat – met een privéjet naar Ibiza vlogen en vervolgens ook een privévlucht naar Nice hadden. Volgens Elton John kan het niet door de beugel dat de hertog en hertogin bakken kritiek over zich heen krijgen. De 72-jarige Tiny Dancer-zanger lucht zijn hart hierover op Twitter.

Verdediging

Elton John was goed bevriend met prinses Diana en heeft altijd goed contact onderhouden met haar zoons. De entertainer vond dat prins Harry en Meghan Markle na een bewogen jaar wel wat rust verdienden. Hij bood het stel dan ook aan om met hun zoontje Archie in zijn huis in Nice te verblijven. Dat prins Harry en Meghan Markle daardoor onder vuur kwamen te liggen, trekt Elton John niet. Op Twitter springt hij in de bres voor het stel. “Ik voel me vreselijk vanwege de vervormde en hatelijke berichtgeving in de media omtrent hun verblijf in mijn huis in Nice vorige week”, begint Elton John zijn bericht.

Waarheid

“Prins Harry’s moeder, prinses Diana, was een van mijn dierbaarste vrienden. Ik voel een verplichting naar Harry en zijn familie om hen te beschermen tegen de pers die bijdroeg aan de vroegtijdige dood van Diana.” De zanger vertelt dat hij het stel aanbood om in zijn huis in Frankrijk te verblijven. “Na een hectisch jaar waarin ze allebei hard werkten en zich voor veel goede doelen inzetten, gunden David en ik de jonge familie een privévakantie in ons rustige huis.” Om buiten het publieke oog te blijven, bood de zanger het stel een privévlucht aan. Tevens benadrukt de zanger dat Harry en Meghan een vlucht hadden die CO2-neutraal was.

Stoppen met berichtgeving

Elton gaat verder dat hij de inzet van Harry en Meghan voor goede doelen respecteert en aanmoedigt. Hij roept de pers dan ook op om te stoppen met de dagelijkse, meedogenloze berichtgeving over de hertog en hertogin van Sussex.

Lees ook: Robert Doornbos vertelt hoe het nu met dochtertje Jada gaat

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Town and Country, Twitter Elton John | Beeld: Videostill YouTube