Materiaal voor nachtmerries: enorme bloemkoolkwal gespot voor de Engelse kust

Bloemkoolkwal

Het weekdier is 1,5 meter lang!

Als we een kompaskwal in ons vizier krijgen, een van de meest voorkomende kwalsoorten in de Noordzee, slaken we al een gilletje. Laat staan wat we zouden doen als we een gigantische bloemkoolkwal tegen zouden komen. Twee duikers die het enorme weekdier afgelopen weekend tegenkwamen zwommen er in elk geval niet als een malle vandoor, maar namen alle tijd om het dier op de kiek te zetten.

Dat leverde bijzondere plaatjes op.

Nachtmerrie of een droom?

Voor sommigen zou het een ware nachtmerrie zijn om de bloemkoolkwal tegen te komen, terwijl anderen het maar wat bijzonder vinden. De Britse bioloog Lizzie Daly en haar cameraman Dan Abbott behoren tot de laatste categorie. De twee waren vlak voor de Zuid-Engelse kust, rond Cornwall, aan het filmen voor de Wild Ocean Week toen ze de bloemkoolkwal tegenkwamen. De twee vonden het een zeer bijzondere ervaring, aangezien deze kwal alleen in de zomermaanden op het strand wordt gevonden.

Bijzonder

Hoewel de bloemkoolkwal niet zeldzaam is, was het toch heel bijzonder om dit weekdier te zien. “Ik heb nog nooit zo’n grote kwal gezien”, vertelt Lizzie Daly aan The Guardian over het uit de kluiten gewassen exemplaar. “Volgens mij was hij wel anderhalve meter lang. We zagen eerst een paar kleinere kwallen, bij een mooi rif en toen kwam uit de duisternis deze enorme, prachtige kwal aanzetten. Je moet echt twee keer kijken om te beseffen dat-ie echt anderhalve meter is.” Lizzie vond het spektakel maar wat bijzonder en zwom nog even met het weekdier mee. Lizzie en haar cameraman hebben het dier ongeveer een uur bewonderd en bijzondere beelden geschoten.

Ongevaarlijk

Mocht je door een wonderlijk toeval zo’n enorme kwal spotten, dan hoef je niet te vrezen dat-ie gevaarlijk is. De steek van de kwal is te vergelijken met een muggenbult. Even vervelend, maar dus niet pijnlijk.

Bekijk de bijzondere beelden van de bloemkoolkwal hieronder.

Lees ook: Rogier van tv-programma Gordon Gaat Trouwen opnieuw vader geworden

Wil jij dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws, Linda | Beeld: Pexels