Pas op! Dit onschuldige eten is heel giftig voor je hond

Niet alleen chocolade is giftig voor je hond

Bij giftig eten voor je hond denken veel mensen gelijk aan chocolade. Dat is natuurlijk ook giftig, maar dat is zeker niet het enige. Er is nog iets wat je absoluut niet aan Fikkie of Bello mag geven; druiven en rozijnen.

Er wordt op dit moment onderzoek gedaan naar de schadelijkheid van dit voedsel. Het is nog niet bekend hoeveel rozijnen en druiven slecht zijn voor je hond, maar een kleine hoeveelheid kan al veel schade aanrichten. Of je een grote of een kleine hond hebt maakt hierbij niet uit.

Wat moet je doen?
Druiven kunnen er volgens dierenartsen voor zorgen dat honden ernstige nierschade oplopen. Sommige honden reageren er heftiger op dan anderen, maar dat neemt niet weg dat het voor geen enkele hond gezond is. Ze raden dan ook aan om geen druiven of rozijnen aan je hond te voeren.

Is het toch een keer gebeurd? Je kan aan deze signalen zien dat het niet goed gaat met je trouwe viervoeten:

  • diarree;
  • minder of geen eetlust;
  • extreem rustig en totaal niet actief;
  • je hond plast heel weinig.

Als je dit soort symptomen waarneemt, aarzel dan niet om naar de dierenarts te gaan. Als je zeker weet dat je hond druiven of rozijnen gegeten heeft, zorg er dan voor dat je hond zo snel mogelijk gaat braken. Dit kan het veiligst bij de dierenarts. Zij zullen de hond een injectie geven met apomorfine. Dit triggert een braakreactie en op die manier kunnen alle giftige stoffen uit de hond gehaald worden.

Wil je meer tips voor je trouwe viervoeter? Bekijk deze dan eens:

Bron: Libelle, mcvoordieren | Beeld: Unsplash