Met deze smoesjes hebben de Expeditie Robinson-deelnemers iedereen misleid

Expeditie Robinson

Niemand mag weten dat ze meedoen aan Expeditie Robinson

Ieder jaar is het weer een enorme uitdaging voor de deelnemers van Expeditie Robinson. Niet alleen de deelname kan heel zwaar zijn, ook het thuisfront misleiden kan heel lastig zijn. Er staat een boete van 100.000 euro op het uitlekken van informatie en ondanks dat deze nog nooit uitgedeeld is, is het voor deelnemers soms heel stressvol om alles voor zich te houden. Iedereen verzint zijn eigen smoesjes en we verzamelen hier een paar van die smoesjes. 

Zou jij ze geloven?

Stijn Franken

Stijn Franken ging het avontuur aan onder het mom van ‘backpacken in Thailand’. Toch werden mensen in haar omgeving wel wat achterdochtig, omdat de actrice voorafgaand aan het artikel heel veel aan het sporten was. Ze volgde zwemles en stond daarnaast ook drie keer per week in de sportschool. “Daar kreeg ik wel vragen over, maar ik kon natuurlijk niks zeggen”, aldus de oud-GTST actrice.

Jody Bernal

Zanger Jody Bernal vertelde zijn omgeving dat hij in zijn eentje zou gaan rondreizen in Azië, of was het toch Colombia? Het was voor de zanger heel lastig om een verhaal aan te houden. Tegen de een noemde hij Azië en de ander dacht dat hij in Colombia zat. Niet heel handig en dat zorgde ook wel tot de nodige achterdocht. Hij heeft daardoor wel veel gelogen. Het was ook nog eens extra spannend voor de zanger, omdat zijn vrouw zwanger was van hun tweede kindje en in augustus uitgerekend was. “Maar juist zij zei tegen me: ‘Gaan, want dit is wat je altijd hebt gewild.’ Het had dus eerder geboren kunnen worden en dan zou ik er misschien niet bij zijn geweest.” Gelukkig voor Jody beviel zijn vrouw inderdaad in augustus en toen waren de opnames al klaar.

Corry Konings

Corry Konings wist niet of ze wel mee moest doen aan Expeditie Robinson, maar heeft uiteindelijk de knoop toch doorgehakt. Hiermee is ze met haar 67 jaar de oudste deelnemer ooit. Haar omgeving was van mening dat ze op vakantie was naar Portugal en daar heeft eigenlijk niemand aan getwijfeld, aldus Corry. Er waren zelfs mensen die vroegen of ze een fijne vakantie gehad heeft. Het geheimhouden was wel lastig. “Ik moest sowieso elke keer zo uitkijken met wat ik zei. Je zit zo vol van dit avontuur dat je het eigenlijk met iedereen wilt delen.”

Kijk op pagina 2 voor de smoesjes van de andere deelnemers, zoals Donny Roelvink, Famke Louise en Loiza Lamers.

Pagina 1/2