Bloemetjes en bijtjes: Fajah Lourens gooit carrière over hele andere boeg

De fitnessgoeroe schrijft een boek over seksuele voorlichting voor pubers

De opvoeding van haar twee puberdochters kende voor Fajah Lourens een groot struikelblok. De fitnessgoeroe twijfelde niet over de juiste voeding of fitnessbewegingen, maar over seksuele voorlichting. Want hoe vertel je een puber hoe het allemaal in elkaar steekt? Sterker nog: wil een puber dit wel van zijn vader of moeder aanhoren? Grote kans van niet. Fajah ondernam actie en schreef een verfrissend boek met seksuele voorlichting voor pubers. 

Het boek is bedoeld voor pubers van elf tot dertien jaar.

Sex Safe

Het boek bestaat niet uit nieuwe informatie, maar uit bestaande informatie in een ‘Fajah-jasje’. Fajah vertelt in een video op haar Instagram dat ze geen specialist of seksuoloog is, dus de informatie ook niet zelf heeft verzonnen. Echter, ze kwam tot de ontdekking dat alle boeken over seksuele voorlichting – in haar ogen – veel te kinderachtig geschreven waren. In haar boek Sex Safe worden vragen van pubers beantwoord door middel van illustraties en korte stukjes tekst.

Voorlichting voor pubers

Fajah vertelt in RTL Boulevard dat haar boek geschreven is voor de tijd waar we nu in leven. “Sociale media zijn bijvoorbeeld ook een onderwerp. Hoe gaan we nu online met elkaar om? En hoe kan je als puber het beste met persoonlijke foto’s omgaan?” Daarnaast komen ook onderwerpen als de eerste keer, voorbehoedsmiddelen, anticonceptie, homoseksualiteit, de morning-afterpil en de puberteit aan bod. Ook delen bekende rappers leuke anekdotes over hun eigen puberteit en opvoeding. Kortom: volgens Fajah een verfrissend boek voor zowel pubers als ouders.

Lees ook: Lange Frans en Baas B leggen ruzie bij en gaan samen op tour

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill YouTube