Lange Frans en Baas B leggen ruzie bij en gaan samen op tour

Het legendarische duo heeft elkaar na lange tijd weer gevonden

Met hits als Moppie, Het Land Van en Mee naar Diemen-Zuid zijn we opgegroeid en deze nummers werden zo’n tien jaar geleden door menig tiener grijsgedraaid. Lange Frans en Baas B scoorden vroeger hit na hit, maar het duo viel plotseling na een fikse ruzie uit elkaar. Tot gisteravond: de twee brachten een bezoek aan de talkshow Beau en praatten over een comeback. Nostalgie!

Was jij vroeger ook fan van Lange Frans en Baas B?

Ruzie

Zo’n tien jaar geleden viel het duo uit elkaar vanwege een fikse ruzie. Frans Christiaan Frederiks en Bart Zeilstra – zoals Lange Frans en Baas B echt heten – werd het succes te veel. Bart Zeilstra vertelt in de talkshow Beau dat vooral bij hem het onverwachtse succes de overhand nam. Vanwege een burn-out besloot hij daarom te stoppen met rappen. Met een flinke ruzie ging het duo vervolgens uit elkaar.

De strijdbijl begraven

Afgelopen jaar verklapte Lange Frans in het radioprogramma The Friday Move al wat details over de ruzie die enigszins bijgelegd was: “We zitten een beetje te sms’en en zijn weer enigszins on speaking terms met elkaar.” In de talkshow van Beau legt het duo uit dat de ruzies inmiddels uitgepraat zijn. “We zijn in ieder geval herenigd, maar we willen niet te hoog van de toren blazen. Het belangrijkste is dat we hier gewoon zitten.”

Toekomstplannen

In de uitzending van Beau wil het duo niet alle toekomstplannen op tafel gooien. Waar ze wel mee kwamen? Een nieuwe variant van Het Land Van – een van de grootste hits van het rapduo. Ondanks dat de toekomstplannen nog onbekend zijn, is het eerste concert al wel aangekondigd. Lange Frans en Baas B staan op 13 oktober met een liveband in Q-Factory in Amsterdam.

Lees ook: Chantal Janzen wil tv-carrière op lager pitje zetten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill