Famke Louise geen spijt van #ikdoenietmeermee: ‘Missie geslaagd’

Famke Louise

De zangeres schoof maandagavond voor de tweede keer aan bij Jinek

Zangeres en rapper Famke Louise (21) kennen we inmiddels allemaal van de actie #ikdoenietmeermee, een initiatief van Bekende Nederlanders tegen de coronaregels. Toen ze twee weken geleden haar deelname aan die actie bij Jinek kwam verdedigen, kreeg zij bakken kritiek over zich heen. Snel trok zij zich terug. Spijt van haar deelname heeft ze niet, zei ze maandagavond toen ze voor de tweede keer bij Jinek aanschoof. 

Mentaal kapotgemaakt

“Ik ben erg geschrokken van alle kritiek. Ik ben echt mentaal kapotgemaakt”, begint Famke Louise haar verhaal maandagavond. “Ik heb geprobeerd zo min mogelijk reacties te lezen, maar ja, je leest het toch. Ik zat voor mijn gevoel met de beste intenties, maar ik kon mij niet goed verwoorden.” De zangeres vertelt dat zij erg gestrest was. “Het is een gevoelig onderwerp en je bent natuurlijk live op televisie met een miljoen kijkers.”

Beveliging

De kritiek sloeg al snel om in geweld. Eva Jinek vertelt dat ze erg schrok toen ze hoorde dat Famke Louise beveiligers nodig had na haar eerste optreden in Jinek. “Mijn auto werd op straat kapotgetrapt, terwijl ik er nog in zat. Dat was echt verschrikkelijk. De dag erna heb ik besloten om beveiliging te nemen”, legt de 21-jarige zangeres uit.

Spijt?

Of ze spijt heeft van haar deelname aan #ikdoenietmeermee, vraagt Eva. “Nee, ik heb er geen spijt van”, zegt de brunette stellig. “We zitten hier nu met een studio vol mensen om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Dus: missie geslaagd.” Wel denkt ze dat ze beter een andere hashtag hadden moeten gebruiken voor het initiatief. “Bijvoorbeeld #reddemaatschappij. Maar hadden we dan zoveel aandacht kunnen krijgen? Dat weet ik niet.”

Afspraak met Gommers

Zoals beloofd in de vorige Jinek-uitzending, heeft Famke Louise braafjes afgesproken met IC-voorzitter Diederik Gommers. “Meneer Gommers heeft mij extra informatie gegeven over het virus en wat het effect hiervan is op het lichaam. Ik wil hem daarvoor nog bedanken”, zegt ze terwijl ze zich naar Gommers richt. “Bedankt dat u de tijd heeft genomen. Ik heb er veel aan gehad. Ik snap het nu.”

Jeugd

Gommers had het na de eerste Jinek-uitzending flink te doen met de brunette. “Ze is veel te hard aangepakt.” Ook ziet hij wel een kern van waarheid in de actie #ikdoenietmeermee. “Degenen die het beleid bepalen, zijn allemaal 50-plussers. Dus luisteren we wel echt naar de jeugd? De jeugd is ongelofelijk belangrijk. Ik denk dat wij hen meer uitleg moeten geven over de huidige aanpak, terwijl we ook aandacht en begrip tonen voor de problematiek van de jeugd.”

Lees ook: Onderzoek: 71 procent van de Nederlanders wil mondkapjesplicht

Bron: KRO-NCRV, Jinek | Beeld: Videostill Jinek