Fien Vermeulen viert elke dag na genezen ziekte

De radio-dj kijkt bovendien op een andere manier naar haar verjaardag

Fien Vermeulen mocht onlangs 29 kaarsjes uitblazen en dat vierde ze groots. Vroeger pakte de radio-dj het echter anders aan en sloeg ze haar verjaardag liever over. Dat veranderde nadat ze op haar 21ste lymfeklierkanker kreeg. In haar nieuwe column voor tijdschrift Wendy schrijft Fien dat het vieren van haar verjaardag nu een andere betekenis heeft.

Verjaardagsdilemma

Fien zag het jarenlang niet zitten om haar verjaardag te vieren. De radio-dj had geen behoefte om haar geboortedag te vieren. In haar column schrijft de blondine dat ze het elk jaar weer een dilemma vindt. “Ik vind het idee van een feestje namelijk heel erg leuk, maar in de praktijk vraag ik me altijd af of mensen het wel leuk hebben. Of het niet dom is dat je tafels met bakjes chips erop klaarzet.”

Pijnlijke ervaring

Fien zag op de middelbare school enorm tegen haar verjaardag op. Zo omschrijft ze dat ze zich als kind een buitenbeentje voelde. Al haar vriendinnen zaten namelijk op het vmbo en zij deed havo. Er was een klasgenoot die al haar zwakke plekken leek te kennen en uitgerekend zij kreeg een uitnodiging van Fiens moeder voor haar verrassingsfeestje. “Het was zo’n pijnlijke ervaring dat ik daar de grens trok.”

Verandering

Fien kreeg op haar 21ste te horen dat ze lymfeklierkanker had. Vlak voor haar 22ste verjaardag kreeg de tv-presentatrice het nieuws dat de kanker uit haar lichaam was. Ze was zo dankbaar dat ze kankervrij was, dat ze op een andere manier naar haar verjaardag keek. “Mijn verjaardag was enorm verdrietig, omdat ik me realiseerde dat ik mijn jaren daarvoor, voor lief had genomen en nu geen vertrouwen meer had in de toekomst.” Fien leeft daarom nu volgens het Latijnse spreekwoord carpe diem. “Vier elke dag. Ik kon mensen wel schieten die dat riepen, maar ze hadden wel gelijk”, schrijft ze.

Verjaardagsfeest

Fien heeft er nu dan ook lak aan wat anderen van haar feestje vinden. Nu komt ze met een doosje soesjes en Toffifee-chocoladesnoepjes opdagen bij Qmusic als ze jarig is. Op 30 juni werd Fien 29 jaar en dat vierde ze onder ander met haar gezin. Daarnaast blikte de radio-dj op Instagram terug op zowel de diepte- als de hoogtepunten van haar afgelopen jaar.

View this post on Instagram

Jarig?? 29 en wat heb ik zin om het vanavond te gaan vieren met ons gezin! Wat een jaar jongens. Sinds mijn vorige verjaardag, die ik stiekem vierde op de Filippijnen met een glutenvrije stroopwafel, zoveel hoogtepunten. De mooiste vond ik dat mijn nichtje "tante Fien" leerde zeggen, maar er kwamen ook 2 nieuwe vriendinnen in mijn leven en ik ben een boek gaan schrijven. Alle leuke avonturen met de meiden (ja, dit mag je nog zeggen als je 29 bent), ik dronk champagne in meerdere bubbelbaden, ik ben gaan mediteren en heb weer veel over mezelf geleerd. Een liedje zingen in de Melkweg, ukeleleles, leren schaatsen, skeeleren, maar helaas geen 2e goal kunnen scoren?. Er waren eigenlijk zoveel hoogtepunten, maar ook dieptepunten, dat ik over afgelopen jaar sws een boek had kunnen maken. Dankbaar, blij en nu al zin in dit jaar en alles dat het gaat brengen. Waarschijnlijk ook meer rimpels, maar ik ben er blij mee. En nu klaar met dit sentiment, dat heb ik gewoon op verjaardagen, en HEEL veel taart eten ??

A post shared by Fien Vermeulen (@fienvermeulen) on

Lees ook: Waylon zet jarige Bibi in het zonnetje

Bron: RTL Boulevard | Beeld: ANP, Anneke Janssen