Blijven of scheiden: dit gebeurde er tijdens de grote finale van MAFS

Niet alle koppels hebben het gered

Vanavond was het zover: de grote finale van Married at First Sight. Na acht weken zit het avontuur erop voor de zes stellen. Eén ding is zeker: het was een veelbewogen seizoen. Waar het ene koppel langzaamaan naar elkaar toe groeide, bleek het andere koppel bij nader inzien toch een mismatch te zijn. Tijdens de laatste aflevering van dit seizoen kwamen we erachter wie er getrouwd bleven en wie er van elkaar zijn gescheiden.

Robin en Kimberly

Wat leken ze op het eerste gezicht een perfect paar. Robin en Kimberly kenden een geweldige start van het MAFS-experiment en alles leek koek en ei tussen de twee. Tijdens hun huwelijksreis spatten de vonken er vanaf. Maar toen de twee gingen samenwonen, barstte de bom. Vooral Kimberly werd hierdoor erg gekwetst. “Wanneer de camera’s draaiden, klapte Robin volledig dicht, maar zodra er niet gefilmd werd, zag ik een heel andere kant van hem.” Volgens Kimberly kon Robin heel grof zijn in de dingen die hij zei en ging hij een aantal keer over haar grenzen heen. “Toen ik hem ermee confronteerde, zei hij: ‘Ik zie het niet meer zitten. Ik heb gewoon een lijstje waaraan een vrouw moet voldoen en jij voldoet er niet aan.’ Ja, dan ben je uitgepraat.” Het komt dan ook niet als een verrassing dat de blondine tijdens het eindgesprek vertelt te willen scheiden. Ze heeft veel boosheid in zich en dat laat ze Robin duidelijk weten. Gelukkig denkt hij er hetzelfde over en maakt ook hij bekend te willen scheiden.

Henk en Chantal

Henk en Chantal zijn zonder twijfel het meest spraakmakende stel van dit seizoen. De twee extraverte verschijningen leken in eerste instantie goed bij elkaar te passen en hun huwelijksdag was dan ook een sprookje. Maar tijdens hun reis naar Turkije vertoont hun huwelijk de eerste barstjes. Waar Chantal zich ergert aan Henks eetgewoontes en zijn gebrek aan hoffelijkheid, stoort Henk zich op zijn beurt aan het feit dat Chantal meteen haar telefoon erbij pakt wanneer ze ergens binnenkomt. Volgens hem stelt ze zich niet genoeg open en geeft ze het huwelijk geen kans. Aan het einde van hun reis bereiken de frustraties hun hoogtepunt en komt het tot een conflict tussen Henk en Chantal. Henk zegt met Chantal “aan een dood paard te trekken” en Chantal biecht op dat ze beter ‘nee’ had kunnen zeggen voor het altaar. Bij aankomst op Schiphol noemt ze de huwelijksreis zelfs een “strafkamp”. Tijdens het eindgesprek bestaat er dan ook geen twijfel: de twee willen dolgraag van elkaar scheiden. Chantal brengt dat nog op een ‘lieve’ manier: “Daar waar ik nog steeds geloof in potje en dekseltje, zijn wij dat niet voor elkaar. Mijn beslissing is dan ook om van jou te scheiden.” Henk is daarentegen duidelijker: “Wat als sprookje begon, ging als een nachtkaars uit. Ik ga er weinig woorden aan vuil maken, want als jij het woord ‘strafkamp’ gebruikt voor onze huwelijksreis, rest mij niets anders dan je het beste te wensen.” Ai!

Lees snel verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2