First Dates-gastheer Sergio onthult waar hij zijn spreuken vandaan haalt 

Sergio spreuken

Aha!

Maître Sergio Vyent en barman Victor zijn natuurlijk de gezichten van First Dates. De charmante gastheer staat erom bekend dat hij iedere aflevering met een cheesy liefdesspreuk op de proppen komt. Maar waar haalt hij die spreuken toch altijd vandaan? Een stukje inspiratie voor Valentijnsdag.

Romantische spreuken 

“De liefde is als een boerderij. Je moet eerst zaaien voordat je kan oogsten” en “Als een ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit het geluk overal”, zijn enkele pareltjes van Sergio. Bij de een gaan de nekharen ervan overeind staan, terwijl anderen dol zijn op deze romantische spreuken. Hoe dan ook, de gastheer maakt er al jaren furore mee in het datingprogramma. Maar waar hij deze wijsheden toch altijd vandaan haalt? Dat was tot voorkort een groot raadsel.

Overal vandaan 

“We halen ze eigenlijk overal vandaan”, onthult Sergio in de VARAgids. Met ‘we’ bedoelt hij Sigrid, de eindredacteur van het programma, en zichzelf. Samen verzinnen ze ongeveer 120 spreuken in één keer, die vervolgens worden ingesproken. “Dan hebben ze nog wat te kiezen”, legt Vyent uit. “Sigrid zit voor me en vuurt ze op me af, ik herhaal wat ze zegt. En ik weet het, sommige zijn heel cheesy, maar ik krijg heel veel berichten van mensen die de quotes fijn vinden en er ook echt iets aan hebben.” Aha! De maître verzint die fantastische tegeltjeswijsheden dus niet zelf — weer een illusie armer! 

Drukke periode 

De charmante gastheer zit momenteel in een drukke periode. “Ik zorg de helft van de week voor mijn tweeling, ik ben bezig met een boek en First Dates is ook pittig. We maken tien afleveringen per weekend. Ik heb sinds de eerste aflevering zo’n 3750 kandidaten voor me gehad en iets van 21.000 achtergrondeters.” Ook heeft Sergio al extra opnames gehad voor de speciale VIPS-Valentijnsspecial, die zondag 14 februari om 20.25 uur te zien is op NPO3. 

Lees ook: First Dates-kijkers vol verbazing over ‘slechtste match ooit’

Bron: Super Guide | Beeld: BNNVARA, Annemieke van der Togt