Frank en Rogier uiten opbouwende kritiek op andere SBS6-programma’s

Frank en Rogier
Volgens Frank en Rogier mag er best wat gedaan worden aan de inrichting van sommige tv-programma’s

We kennen inmiddels allemaal de charmante mannen Frank en Rogier die bekend werden van het SBS-programma Steenrijk, Straatarm. De mannen waren zo geliefd onder de kijkers dat ze niet veel later een eigen programma kregen: Paleis voor een Prikkie. De interieurstylisten hebben verstand van hun vak en delen hun professionele mening over de aankleding van bepaalde studio van SBS6.

Zo zouden Frank en Rogier dolgraag de studio van 6 Inside onder handen willen nemen.

Decor 6 Inside

In een interview met weekblad Story laat het creatieve duo weten de studio van het SBS-programma 6 Inside grondig onder handen te willen nemen. De mannen zijn, zoals we van ze gewend zijn, eerlijk als altijd en steken hun meningen niet onder stoelen of banken. Het decor van de studio van 6 Inside krijgt het dan ook flink te verduren. “Wij moeten altijd met een krap budget een kleine ruimte inrichten. Nu heb je een programma waaraan ongelofelijk veel geld is uitgegeven. Maar daarvan denk ik: ‘Jongens, is dit nu van deze tijd?’”, zo oppert Frank. “Ik vind het niet sprankelend en de mensen die het werk moeten doen komen er niet goed in uit.”

Jan Versteegh

Met name presentator Jan Versteegh moet aan de opbouwende kritiek geloven. “Die Jan Versteegh is natuurlijk geen onaangename jongen, hij heeft bovendien een lekkere lichaamstaal. Maar nu wordt hij een pratende pop in dat saaie interieur”, zo is Frank van mening. “Met het programma is niets mis, maar het zit in een verkeerd jasje”, vult Rogier aan. “Je kunt niet zomaar een ronde tafel neerzetten voor een traliewerk en een stenen achtermuur. Dan lijkt het voor mij – en ik denk voor de kijker – alsof ze in de kelder zitten.”

Contract Paleis voor een Prikkie

Het programma Paleis voor een Prikkie is een doorslaand succes. Desondanks moeten de mannen niet denken aan een vast contract, hoewel dit al vaker is aangeboden tegen een enorm bedrag. Toch is het charmante tv-duo niet te verleiden: “We doen Paleis voor een Prikkie omdat we het leuk vinden. Het staat heel dicht bij ons. Als je zo’n contract tekent krijg je allerlei extra verplichtingen. Dan word je ook gevraagd om in andere programma’s te verschijnen. Je kunt dan niet zeggen dat je er geen zin in hebt.” 

Lees ook: Zo leerden interieurstylisten Frank en Rogier elkaar kennen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: videostill Paleis voor een Prikkie