Frank openhartig over relatie met Rogier: ‘Je gaat me nooit in een rolstoel duwen’

Frank en Rogier hebben een leeftijdsverschil van bijna dertig jaar

Wie kent ze niet, het charismatische koppel, Frank en Rogier, dat onder andere bekend is van hun eigen tv-programma Paleis voor een Prikkie. De interieurstylisten zijn inmiddels bijna negentien jaar samen, maar hebben ook een behoorlijk leeftijdsverschil van maar liefst dertig jaar. De mannen gunnen elkaar het allerbeste, zo blijkt uit de uitspraken van Frank in een interview met Story.

“Houden van is ook loslaten”, zo stelt Frank.

Duidelijkheid in relatie

Frank laat weten vanaf het begin van hun relatie duidelijk te zijn geweest: “Ik wil niet dat hij me ooit in een rolstoel duwt.” Op zijn 73-jarige leeftijd wil Frank vooral dat Rogier doorgaat zonder hem als hij te oud wordt. “Als ik te oud voor hem word, mag hij zijn eigen leven gaan leiden”, zo licht de interieurstylist toe aan Story.

Dertig jaar leeftijdsverschil

Het leeftijdsverschil tussen de twee wordt volgens Frank steeds duidelijker. “Ik ben 73 en heb niet meer de behoefte om uit te gaan. Rogier wel. Hij danst rustig nog op de kubussen in de clubs.” Voor de 73-jarige is dat een beetje te veel van het goede. “Liever blijf ik thuis voor goede gesprekken met leeftijdsgenoten.” Problemen in de relatie zijn er gelukkig niet voor de twee. “Die ruimte geven we elkaar ook. We zijn ons ervan bewust dat we bijna dertig jaar schelen. Dat zei ik al bij onze eerste ontmoeting. Toen deed ik Rogier ook de belofte: Je gaat me nooit in een rolstoel duwen.”

Hartritmestoornissen

“We zijn nu negentien jaar samen en ik denk er nog net zo over”, zo gaat de interieurstylist verder. “Er komt een dag dat ik misschien verzorgd moet worden. Dat gaat Rogier niet doen. Dan neem ik een verpleegster in dienst. Er zijn al wat kwalen waar Frank hedendaags mee kampt. “Ik weet dat Rogier doodsbang is om mij te verliezen. Onlangs ben ik aan mijn hart geholpen. Ik had hartritmestoornissen en ben daarvoor behandeld. De cardioloog is echter nog niet tevreden en wil aanvullend onderzoek.”

Gezondheid

Met name wanneer Frank de honden uitlaat merkt hij dat zijn gezondheid achteruit gaat. “Daar moet een oorzaak voor zijn. Rogier wil daar liever niet over praten. Alsof het niet bestaat. Maar dat doet het wel. Ik ben daarin realistischer.” Frank wil uiteindelijk het allerliefst dat Rogier alles uit het leven haalt. “Houden van is ook loslaten…”

Lees ook: Edsilia Rombley over band met schoonzus Trijntje Oosterhuis

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill, YouTube