Frans Bauer emotioneel over overleden vrienden en familieleden

De zanger breekt tijdens het spelen van een potje RUMAG Roulette

Frans Bauer wordt gezien als een van de meest succesvolle artiesten van Nederland, maar dat betekent niet dat zijn leven alleen maar bestaat uit rozengeur en maneschijn. De 45-jarige zanger heeft helaas veel mensen verloren in zijn leven, iets wat hem duidelijk niet in de koude kleren is gaan zitten.

Frans was te gast bij RUMAG en tijdens het spelen van een potje RUMAG Roulette breekt de zanger.

RUMAG

Voor RUMAGTV neemt dj Igmar Felicia de presentatie van RUMAG Roulette voor zijn rekening. In RUMAG Roulette onderwerpt Igmar zijn gasten aan pittige quotes, waardoor er bijzondere gesprekken ontstaan. Onder andere Humberto Tan, Olcay Gulsen, Jesse Klaver en Loiza Lamers waren al eens te gast om een potje Rumag Roulette te spelen. Onlangs schoof Frans Bauer aan om mee te doen aan het spel, maar het gesprek eindigde voor hem erg emotioneel.

Emotioneel

De altijd goedlachse Frans begint de aflevering vrolijk. Zo deelt hij dat hij op de dag van de opnames elf jaar getrouwd is met Mariska. Frans krijgt vervolgens diverse quotes voor zijn kiezen waar hij af en toe enorm om kan lachen. Tevens beantwoordt hij elke vraag openhartig. Bij de laatste quote verandert de lach van Frans echter in een traan. “Bandleden overleden, papa overleden, tante overleden, oom overleden, neefje overleden, nichtje overleden, hondje overleden. Frans hoe blijf je in godsnaam die grote lach houden?”, staat er op het bord. Frans weet even niks uit te brengen en pinkt een traantje weg.

Heftig

“Als iemand overlijdt, dat is heftig. Maar ik heb best wel heel veel heftige dingen”, zegt Frans. De zanger vertelt vervolgens openhartig over de dag dat hij erachter kwam dat zijn bandleden verongelukten. “Een avond van tevoren traden we nog op. We stonden op te treden in Den Haag. De ochtend dat ik wakker werd, herinner ik mij dat ik tv keek en dat ik de auto herkende van de band”, vertelt hij emotioneel. “Vervolgens ben ik naar het ziekenhuis gegaan in Apeldoorn en kreeg ik te horen dat de jongens zijn overleden.” Voor Frans is het iets wat hij nog steeds niet helemaal kan bevatten. “De eerste keren dat je dan weer optreedt, maanden later en met een ander orkest, in je hoofd zie je je drummer zitten.”

Positief

Ondanks dat Frans heftige dingen in zijn leven heeft meegemaakt, probeert hij de filosofie van zijn vader aan te houden. “Mijn vader zei altijd: ‘Joh, probeer gewoon altijd in het leven, hoe negatief de sfeer ook is, hoe emotioneel je ook bent, wel de positieve dingen van het leven te zien’.” En dat is iets wat Frans altijd in zijn achterhoofd houdt. “Ik houd mij vast aan de leuke dingen.” Toch is het niet makkelijk om altijd positief te blijven. “Ieder mens die zoiets meemaakt, moet het een plek geven. Ik zeg altijd tegen mezelf: ‘Het kan altijd nóg erger’ (…) Maar dat neemt niet weg dat je geen verdriet mag hebben, dat heb ik ook. Maar het moet niet zo zijn dat het je hele leven beheerst.”

Bekijk de video van RUMAG hieronder:

 

Lees ook: André Hazes over vader: ‘Ik leef nu langer zonder vader dan met’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard, RUMAGTV | Beeld: Videostill RUMAG