Wauw: Frans Duijts is 39 kilo afgevallen en voelt zich veel fitter

frans duijts

De zanger is in anderhalf jaar flink wat kilo’s verloren

Frans Duijts (41) is bijna zijn leeftijd in kilo’s kwijt. De afgelopen anderhalf jaar is hij namelijk zo’n 39 kilo afgevallen. Het keerpunt? Toen de zanger 138 kilo zag staan op de weegschaal. “Mijn suiker was vier keer te hoog en mijn cholesterol zat op het dubbele.”

Lekker genieten

Vroeger sportte Frans veel en was hij erg actief, maar daar kwam een eind aan in 2002, toen hij van ruim tien meter hoog viel. Vanaf dag moment besloot de zanger vooral van het leven te genieten. “Ik dacht gewoon: je moet het leven pakken zolang je kan.” Dat ging in zijn geval vooral gepaard met lekker eten en drinken en weinig beweging.

Het roer om

Op een gegeven moment merkte Frans dat zijn gezondheid écht niet goed was. De weegschaal tikte inmiddels de 138 kilo aan en ook zijn bloedsuikerwaarden en cholesterol waren ongekend hoog. “Mijn suiker was vier keer te hoog en mijn cholesterol zat ook op het dubbele van wat het mag zijn”, vertelt Frans in het online magazine van Fit at Home. “Ik heb het voorbeeld van mijn vader. Die was suikerpatiënt, maar lette niet altijd even goed op zijn gezondheid. Na een tijdje vielen alle vitale functies bij hem uit.” De zanger wilde niet eindigen als zijn vader en besloot het roer volledig om te gooien.

Gastric sleeve

De ‘Nee, niet zeggen hoe ik leven moet‘- zanger probeerde allerlei afvalmethodes. “Van de gewone weg, tot injecties en van sportvasten tot shakes. Niets hielp écht.” Uiteindelijk heeft Frans een gastric sleeve laten zetten. Dit is een operatie waarbij de maag wordt verkleind. Na de ingreep bleef er een derde van Frans’ maag over.

Ga naar de volgende pagina om te zien hoe de zanger er nu uitziet.