Fred van Leer vanochtend overvallen in eigen woning

De stylist vertelt zelf wat er is gebeurd

Stylist en tv-presentator Fred van Leer is woensdagochtend in zijn eigen woning in Rotterdam op brute wijze overvallen. Dat meldt hij zelf in een video op Instagram.  

Klappen

Rond 7.45 uur werd er aangebeld bij Fred door twee mannen. Zij deden zich voor als medewerkers van PostNL en wilden de stylist een pakketje overhandigen. Toen hij opendeed, is hij bedreigd met een vuurwapen. “Media meldden dat ik klappen heb gekregen. Dat is niet waar. Wie wel klappen hebben gekregen? Die gasten die beneden bij mijn trap lagen”, vertelt Fred in de video. Wel deelt hij dat hij een gekneusde rib heeft overgehouden aan de overval.

Buit gemaakt

Het lijkt er niet op dat de overvallers buit hebben gemaakt. Fred begint zijn video op Instagram namelijk heel duidelijk: “Ze hebben getrácht mij te overvallen.”

Jacht op de overvallers

De politie heeft de overvallers nog niet te pakken. De mannen droegen beiden een PostNL-outfit. Een van de overvallers heeft kort zwart haar. “De ander had een pruik op. Een heel lelijke, by the way“, vertelt Fred. De politie heeft in de buurt van de woning een vuurwapen gevonden, dat nu verder wordt onderzocht. Tevens deden agenten uitgebreid sporenonderzoek in en rondom de woning.

Aangifte

Fred vertelt in de video dat hij onderweg is om aangifte te doen van de overval. “Het komt goed. Ik voel me sterk”, zegt hij. “Ik voel me sterk door jullie”, richt hij zich vervolgens tot zijn volgers, die hem massaal steunden met de hashtag #teamFred. “Ik maak dit filmpje, omdat ik wil dat jullie mijn verhaal horen.” Tot slot heeft hij nog een belangrijke boodschap voor zijn volgers: “Kijk goed als je de deur opendoet.”

Moeilijke periode

Het zit Fred de afgelopen tijd écht niet mee. Begin november geleden lekte er een seksvideo van de stylist en presentator uit, waarna hij enkele dagen later werd opgenomen in het ziekenhuis. Inmiddels leek het weer wat beter met hem te gaan en kon hij zelfs grapjes maken over de situatie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fred van Leer (@fredvanleer)

Lees ook: Gordon in huis beroofd en bedreigd: ‘Ik dacht dat ik zou worden vermoord’

Bron: Instagram, Telegraaf | Beeld: Brunopress