Freek van Noortwijk vertelt over zwangerschap Katja Schuurman: ‘Het gaat hartstikke goed’

Katja en Freek

Freek wil de zwangerschap zo bewust mogelijk meemaken

Freek van Noortwijk en Katja Schuurman konden hun geluk niet op toen bleek dat Katja in verwachting is van hun eerste kindje samen. De tortelduifjes zweefden door de zwangerschap op een roze wolk. Door de coronacrisis maken de twee de zwangerschap echter anders mee dan ze voor ogen hadden. Freek vertelt hoe hij dit ervaart.

Kindje verwelkomen

Door de coronacrisis vallen plannen in het water en zitten veel mensen voornamelijk thuis. Hoewel dat thuiszitten ontzettend kan vervelen, ziet Freek het glas halfvol. “Enerzijds vind ik het niet zo erg dat ik thuiszit, want ik heb nu de tijd. Hierdoor kan ik de zwangerschap optimaal beleven. Deze periode brengt in die zin rust en bovendien ben je je meer bewust van dingen. Aan de andere kant is het natuurlijk een zorgelijke tijd”, deelt de chef-kok met Weekend.

Zwanger tijdens coronacrisis

Katja en Freek verwachten over zo’n vijf maanden hun eerste kindje samen. De twee maken zich niet al te veel zorgen dat Katja midden in de coronacrisis zwanger is. Wel wil Freek om die reden extra goed voor zijn lief zorgen. “Nu Katja zwanger is, is ze kwetsbaarder. Ik wil uiteraard zo goed mogelijk voor haar zorgen.” Dit doet de 31-jarige chef-kok door elke dat uitgebreid voor Katja te koken.

Extra voorzichtig

Freek deelt met het blad dat hij zelf niet bang is om het virus te krijgen. Hij doet er echter wel alles aan om zo voorzichtig mogelijk te zijn. “Als je een zwangere vrouw thuis hebt zitten, wil je natuurlijk een zo gezond mogelijke situatie creëren, dus dan let je wel op.” De chef-kok vertelt dat hij zich soms wel zorgen maakt over de toekomst van zijn bedrijven. “We maken ons geen zorgen over het verloop van de zwangerschap, maar coronamaatregelen baren me wel zorgen voor de toekomt van mijn bedrijven.” Freek vervolgt dat hij zich zorgen kan maken over de toekomst van zijn personeel, leveranciers, zijn zakenpartners en voor zichzelf. “Hopen maar dat deze ellende over een paar maandjes voorbij is, ook wanneer Katja moet bevallen.”

Goede zwangerschap

Katja’s zwangerschap verloopt goed. “De periode van misselijkheid is voorbij”, vertelt Freek. De kok beaamt dat Katja – net als andere zwangere vrouwen – last heeft van haar hormonen. “Daarbij zijn we allebei soms wervelwinden, maar het gaat hartstikke goed met Katja en het kindje. Ze voelt zich af en toe een beetje moe, maar dan gaat ze naar bed.” Voor nu laat de 31-jarige alles over zich heenkomen. “Alles is voor mij de eerste keer natuurlijk, dus in het begin was het even wennen, maar het valt me alles mee.”

Dochter

Katja en Freek gaven elkaar in de zomer van 2019 het jawoord. De twee staken nooit onder stoelen en banken dat ze dolgraag een kindje willen. Op Valentijnsdag maakte het stel bekend dat hun grote wens in vervulling kwam. Freek deelde dat hij het gevoel had dat ze een zoon zouden krijgen. Het tegendeel bleek echter waar te zijn. Katja maakte een paar dagen geleden via Instagram bekend dat ze in verwachting is van een meisje. Katja is al de trotse moeder van dochter Sammie.

View this post on Instagram

Een meisje…

A post shared by Katja Schuurman (@katjaschuurman) on

Lees ook: Romy Monteiro over gecancelde bruiloft: ‘Gelukkig wilde de bruidswinkel mijn jurk terugnemen’

Bron: Weekend | Beeld: Hollandse Hoogte, Patrick Harderwijk