Vlucht geannuleerd? Dan kun je maar zo recht hebben op 600 euro compensatie

geannuleerde vlucht

En dit moet je doen om het aan te vragen

De meeste mensen kijken wekenlang uit naar hun vakantie en vol enthousiasme vertrekt men naar het vliegveld om richting die ene heerlijke bestemming te vliegen. Het is dan ook een flinke domper als je op de luchthaven aankomt en je vlucht geannuleerd blijkt te zijn. Leuk zeg, zo’n vliegvakantie. Gelukkig betekent een geannuleerde vlucht geen weggegooid geld. Je kunt namelijk in aanmerking komen voor een geannuleerde vluchtcompensatie. 

Zo’n compensatieaanvraag hoeft helemaal niet lastig te zijn.

Compensatie

Stress, stress en nog even een beetje extra stress: veel mensen kunnen het hoofd niet koel houden als hun vlucht geannuleerd wordt, zeker als er ook nog sprake is van een overstap die gehaald moet worden. Naast het feit dat het zenuwslopend is, verlies je er ook nog eens tijd mee en voor je het weet moet je ook nog je creditcard trekken voor extra kosten die onverwachts gemaakt worden. Geen goed begin van je reis. Hoewel vliegmaatschappijen er vaak alles aan doen om ervoor te zorgen dat jij zo min mogelijk hinder ervaart van je geannuleerde vlucht, zoals een vervangende vlucht regelen, heb je alsnog recht op een vergoeding. En dat is zeker het uitzoeken waard, want die compensatie kan oplopen tot 600 euro.

Recht op vergoeding

Of je in aanmerking komt voor deze compensatie hangt wel van een aantal factoren af, zo weet Airhelp. Het weer en technische omstandigheden spelen een rol, maar ook een van tevoren aangekondigde annulering kan ervoor zorgen dat je toch geen recht hebt op een vergoeding. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de luchtmaatschappij 14 dagen van tevoren heeft laten weten dat de vlucht geannuleerd wordt.

Hoogte van vergoeding

De hoogte van een geannuleerde vluchtcompensatie kan aardig oplopen, maar het ligt er natuurlijk wel aan waar je naartoe vliegt. Als een vlucht niet doorgaat, kan het dat een vliegmaatschappij hier zó snel op inspeelt dat je binnen een paar uur alsnog in een vliegtuig naar je bestemming zit. In dat geval is er geen sprake van een vergoeding. Schiet je echter wortel op het vliegveld en moet je, in het geval dat je een vervangende vlucht accepteert, meer dan drie uur wachten tot je in de lucht bent? Dan kun je in aanmerking komen voor een compensatie die dan inderdaad kan oplopen tot wel 600 euro.

Makkelijk regelen

Wanneer je vlucht is geannuleerd wil je eigenlijk helemaal niet bezig zijn met de rompslomp die bij een compensatieaanvraag komt kijken. Gelukkig haalt Airhelp je uit de brand. Airhelp biedt hulp bij het claimen van compensatie bij een geannuleerde vlucht. Het leuke aan deze service? Het is erg gebruiksvriendelijk. Jij vult je (vlucht)gegevens in en de knappe koppen van Airhelp checken of je in aanmerking komt voor een compensatie. Is dit het geval? Dan hoef je ze enkel toestemming te geven dat zij de claim afhandelen en zij regelen de rest. Handig, toch?

Lees ook: Vliegen via Schiphol? Dit zijn de drukste dagen op Schiphol tijdens de zomermaanden

Bron: Radar | Beeld: Unsplash