Geblunder tijdens Eurovisiesongfestival: fouten gemaakt bij puntentelling

Er is wel goed nieuws voor Nederland

Presteren onder druk, het is niet iets wat iedereen kan. Zo bleek ook maar weer bij de puntenverdeling van Wit-Rusland tijdens het Eurovisiesongfestival. Wit-Rusland maakte er tijdens het toekennen van de punten een potje van en daardoor is de uitslag enorm veranderd. 

Duncan krijgt door de fout echter nog meer punten.

Puntentelling

Wit-Rusland gaf de verkeerde punten aan de verkeerde landen. Zo kreeg Israël 12 punten, maar had Malta deze punten moeten krijgen. Voor een aantal landen ziet de eindstand er nu dus heel anders uit. Duncan prijkt gelukkig nog op nummer één en krijgt er zelfs zes punten bij, waardoor Nederland met 498 punten eindigt. De top vier blijft ongewijzigd, maar Noorwegen staat nu niet meer op nummer vijf, maar op nummer zes. Zweden staat nu wel op de vijfde plek in plaats van de zesde.

EBU

Songfestivalorganisatie EBU betreurt het enorm dat er fouten zijn gemaakt tijdens het toekennen van de punten. Het is onduidelijk hoe de puntentelling mis kon gaan. De EBU laat weten dat ze de huidige processen onderzoeken om te voorkomen dat zoiets weer gebeurt.

Hier kun je de nieuwe puntentelling vinden.

Lees ook: Zo ziet de vriend van Duncan Laurence eruit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: EBU, Shownieuws | Beeld: Videostill Eurovision Songcontest