Het internet wordt gek: is dit een konijn of een kraai

Wat zie jij erin?

Een nieuwe dag, een nieuwe internetdiscussie. Anno 2019 is social media niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Niet zo gek dat er veel gesprekken worden gevoerd via Twitter, Facebook of Instagram. Het gesprek van de dag gaat momenteel over een filmpje waarin een dier over het hoofd wordt gekriebeld. Niet zo bijzonder, denk je wellicht. Toch is er een mysterie dat moet worden opgelost, want is er een konijn of kraai te zien?

Nooit gedacht dat het moeilijk zou zijn om het verschil tussen deze twee dieren te zien.

Kraai of konijn

Een konijn heeft vier poten, lange oren en een snoezig neusje. Een kraai heeft daarentegen veren, twee poten en een scherpe snavel. Je zou het verschil tussen deze twee dieren daarom meteen moeten zien. Toch bewijst een video die onlangs op Twitter werd geplaatst het tegendeel. “Konijnen vinden het heerlijk om over hun neus geaaid te worden”, schreef een Twitteraar. Wie een vluchtige blik werpt, kan inderdaad snel een konijn zien in de video. Maar het dier in de video is helemaal geen konijn, toch?

Verwarring

Nadat de de video op Twitter werd geplaatst, werd het internet gek. Zo’n 12 miljoen mensen zagen – op moment van schrijven – de video en braken hun hoofd over wat voor dier ze nou zagen. Al snel komen mensen tot de conclusie dat het toch zeker geen konijn is. “Een konijn met veren, bestaat toch niet!”, en “Een konijn heeft niet zulke oren”, concluderen de gebruikers. Toch is de zaak hiermee nog niet afgedaan. Vervolgens barst er een discussie los of er nou een kraai of een raaf te zien is. Wat denk jij?

Discussie

Het is niet de eerste keer dat een ‘kraai’ voor verwarring zorgt op Twitter. Zo plaatst een man vorig jaar een foto van een kat op Twitter. Alleen leek de kat wel erg veel op een kraai. Bekijk de foto hieronder.

 

Lees ook: Hartverscheurend: hond Nero sterft 15 minuten na overlijden baasje

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Twenty-two Words | Beeld: Videostill Twitter