Binnenkort kun je geld verdienen door webwinkelpakketjes van de buren aan te nemen

geld verdienen
Geld verdienen door pakketjes aan te nemen? Binnenkort kan het

Ben jij veel thuis omdat je bijvoorbeeld thuis werkt, onregelmatige uren maakt of gepensioneerd bent? Dan komt het je vast bekend voor dat je vaak pakketjes van je buren aanneemt. Als de postbode eenmaal weet dat jij vaak overdag thuis bent, kloppen ze steeds vaker aan. Of je een pakketje van de buren aan wilt nemen, want ze zijn niet thuis. Er is een service waardoor jij hieraan geld kan verdienen.

Een extra zakcentje en contact met de buren.

Webshops

Heel veel mensen bestellen spullen online, want steeds meer webshops bieden goedkope en snelle levering aan. Dit is voor ons als consument ideaal, maar het is helaas erg belastend voor het milieu. Veel postbedrijven hebben busjes die op diesel rijden, wat natuurlijk erg slecht is voor onze omgeving. Vooral als ze twee keer dezelfde route moeten rijden omdat mensen niet thuis zijn. Daarom kiezen veel leveranciers ervoor om pakketjes bij buren of centrale punten achter te laten.

Geld verdienen

De startup Homerr wil ervoor zorgen dat er meer particuliere ophaalpunten zijn voor webshops. Vaak is er een mogelijkheid om je pakketje bij een centraal ophaalpunt te laten afleveren zoals een Primera of een Albert Heijn. Maar, in sommige gevallen zit dit ophaalpunt nog steeds ver weg of levert de maatschappij hier niet. Bij Homerr kunnen particulieren zich aanmelden om pakketjes voor hun buurt te verzamelen. Je kunt aangeven hoeveel pakketjes je maximaal wilt aannemen en hoe groot en zwaar ze mogen zijn. Per pakket verdien je 40 cent.

Betalen

De oprichters van Homerr willen webshops aansporen om naar een nieuw model te kijken om het milieu minder te belasten. Zij denken dat een model waarbij levering naar een centraal ophaalpunt gratis is en levering thuis extra kost beter werkt. Zo kiezen mensen misschien sneller om hun pakketje op te halen in plaats van dat de postbode voor niets naar hun huis toe rijdt.

Pakketbezorgers

Niet alle pakketbezorgers doen mee met het initiatief. Zo heeft PostNL al veel ophaalpunten in Nederland, namelijk zo’n 3000. DHL had er voorheen een stuk minder, slechts 300, maar dankzij Homerr en de inzet van particulieren is dat aantal gestegen naar 1900. Aanmelden kan via de website van Homerr.

Lees ook: Speelt jouw hond ook vaak met een stok? Dit is waarom dat heel gevaarlijk is

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: NOS | Beeld: Pexels