Geniaal: dít is de allerbeste inhaalactie van Max Verstappen tijdens een race ooit

Deze race bezorgde Max Verstappen wereldfaam

Het derde seizoen van de Limburgse coureur Max Verstappen (20) in de Formule 1 zit er alweer op, met als afsluiter de slotrace van het Formule 1-seizoen in Abu Dhabi. Helaas zat er voor de jonge Verstappen niet meer in dan een vijfde plek, maar toch stapt hij naar eigen zeggen met een positief gevoel de winter in. 

Verstappen probeerde het wel, maar Räikkönen liet zich als nummer vier niet verslaan. “Raïkkönen hield de deur bij de start goed dicht”, aldus de zoon van Jos Verstappen.

Inhaalacties
Hij had de Ferrari-coureur de hele wedstrijd in het vizier en even leek het erop dat hij de Fin ook zou pakken, maar tot de beslissende inhaalmanoeuvre kwam het toch niet. Dat terwijl Verstappen toch bekend staat om zijn geniale inhaalmanoeuvres, al drie jaar op rij werd en van zijn inhaalacties verkozen tot ‘FIA action of the year‘. Vooral de Grand Prix van Brazilië in 2016 bezorgde hem wereldfaam.

Grand Prix Brazilië
‘Sensationeel’, ‘Nog nooit gezien’, ‘Wat een eindbaas’: slechts een greep uit de reacties op Twitter na de legendarische race. Fans waren trots dat Max ondanks de bizarre omstandigheden – op kletsnat asfalt en na een mislukte bandenstrategie – alsnog derde werd. Enkele rondes voor het einde van de race lag de Nederlander nog zestiende na een pitstop, maar hij wist zijn rivalen dankzij een reeks fraaie inhaalacties in de slotfase te passeren. Wij krijgen er nog kippenvel van!

Check de video hieronder voor een compilatie van zijn mooiste inhaalacties tijdens de Grand Prix van Brazilië!

Bron: Lindanieuws | Beeld: videostill