Georgina Verbaan vertelt over eenzaamheid na doorbraak in GTST

Georgina Verbaan

‘Ik ben hele stukken van mijn leven kwijt’

In het NPO Radio 1-programma Nooit meer slapen doet Georgina Verbaan een boekje open over de gevolgen van haar doorbraak in GTST op jonge leeftijd. Zo is ze hele stukken van haar leven kwijt in haar hoofd en was ze in die tijd erg eenzaam. 

Heftige tijden

“Ik ben hele stukken van mijn leven kwijt, het is maar goed dat er veel beeldmateriaal van is”, vertelt Georgina openhartig op de radio. “Daar kijk ik soms naar en dan denk ik: oké.” De actrice brak al op vijftienjarige leeftijd door in Goede Tijden Slechte Tijden en denkt dat dit daar een gevolg van is. “Het zijn heel heftige tijden geweest: ik woonde als tiener al samen, ik zat in die soap. Ik voelde mij eenzaam en er gebeurde veel.” Nu ze terugkijkt vindt ze bepaalde scènes ook not done. “Primetime als 17-jarig meisje in een bh’tje en onderbroekje bevend op televisie. Dat was achteraf niet oké.”

Afzonderlijke eilandjes

Georgina heeft naar eigen zeggen vaak het gevoel dat ze uit veel afzonderlijke eilandjes bestaat. “Het voelt als pigment in verf”, legt ze uit. “Van buitenaf lijkt het één kleur. Maar als je er op inzoomt, blijken het allemaal losse stukjes te zijn. Ik mis soms samenhang.”

Protesteren

Verder vertelde de actrice, die vanaf volgende week in de bioscoop te zien is in Klem: de film, dat ze zaterdag naar het aangekondigde protest van Extinction Rebellion in Den Haag gaat. Georgina heeft namelijk besloten zich aan te sluiten bij de organisatie. “Ik heb alleen nog geen training gehad”, zegt ze. “Ik wil niemand oproepen. Maar je kan er ook heen als supporter en náást de snelweg gaan staan.”

Lees ook:  Nieuw seizoen Boer Zoekt Vrouw in aantocht: ‘Even boeren aan de vrouw helpen’

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress