Gerard Joling niet blij met biografie van Gordon: ‘Waarom doe je dit, Gordon?’

Gerard Joling

“Ik weet niet wat ik lees”, aldus Gerard

Het boek van Gordon is nog maar net uitgekomen, maar het maakt de tongen nu al goed los. Gisteren uitte John Ewbank zijn woede over het boek van Gordon, maar hij is niet de enige die zich niet kan vinden in de biografie. Ook Gerard Joling is niet blij met het boek.

Gerard herkent zich totaal niet in het boek.

Niet waar

Exemplaren van het boek van Gordon gaan momenteel als zoete broodjes over de toonbank. Ook Bekende Nederlanders tonen belangstelling in het boek, maar de uitspraken van Gordon doen niet iedereen goed. Zo vertelt Gerard Joling aan Telegraaf dat hij zich totaal niet herkent in de omschrijving van zichzelf. “Ik weet hier en daar echt niet wat ik léés” vertelt hij.

Waarom?

“Zoveel verdraaiingen, zoveel verwijten, zoveel verwijten aan mijn adres waar ik me helemaal niet in herken”, vertelt de zanger. Hij kan zich enkel afvragen waarom dit over hem is geschreven. “Ik kan alleen maar zeggen: waarom doe je dit, Gordon? Wie doe je hier nou een plezier mee, behalve je bankrekening?”

Ouwe viezerik

In de biografie van Gordon doet de 49-jarige meermaals een boekje open over zijn goede vriend Gerard. Echter zijn het geen lovende worden. Geer zou de kledingstijl, visagist, stylist en kledinglijn van Gordon hebben overgenomen. Gerard kan er alleen maar over zeggen dat hij er ergens ook wel om moet lachen, maar er staan ook beweringen in die hem niet in de koude kleren gaan zitten. “Het steekt me wel dat hij me ergens een ouwe viezerik noemt. Eigenlijk zit hij met dat boek gewoon in een hele grote spiegel te kijken. Wat hij zegt over een ander, gaat eigenlijk over hemzelf.”

Inzien

Gerard vertelt dat Gordon hem van tevoren had verteld over de komst van dit boek. Al had Gerard de biografie achteraf wel graag in willen zien. “Nu ik het zo teruglees, dan denk ik: Ik had toch liever gezien dat hij me even had verteld wat hij precies ging schijven.” Geer vertelt dat hij dan graag aan Gordon zijn mening had willen geven, met name over de onjuistheden in het boek.

Lees ook: Gordon vertelt in Jinek over misbruik in zijn jeugd: “Ik heb diegene vergeven”

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Show, Telegraaf | Beeld: Videostill RTL Late Night

Array