Gordon plaatst emotioneel bericht over plotselinge overlijden zus

“De laatste omhelzing was 1,5 jaar geleden”

Vorige week werd bekend dat de zus van Gordon, Lydia Heuckeroth, op 61-jarige leeftijd is overleden. Op Instagram laat Gordon weten dat hij en zijn familie vandaag afscheid nemen van zijn ‘toffe en stoere’ zus. Teven blikt de presentator terug op zijn band met zijn zus.

Het tweetal kende zowel goede als slechte tijden.

Kort ziekbed

Martin Heuckeroth, de oudere broer van Gordon, deelde vorige week met AD dat Lydia drie dagen voor haar overlijden onwel werd. “Ze raakte van het ene op het andere moment verlamd aan de linkerkant van haar lichaam. Vervolgens kreeg ze last van vochtophopingen in haar hersenen. Aanvankelijk leek ze vooruit te gaan, maar helaas heeft het niet zo mogen zijn.”

Uitvaart

Vandaag vindt de uitvaart van Lydia plaats in Amsterdam. Op Instagram verzoekt Gordon de media om hem en zijn familie met rust te laten in deze moeilijke periode. Tevens blikt hij terug op de band die hij met zijn zus had. “Ik herinner me mijn zus als een tof en stoer wijf dat het niet makkelijk heeft gehad in haar leven en dan met name met haar gezondheid”, schrijft Gordon. Tevens deelt de zanger een kiekje waarop hij samen met zijn zus te zien is.

Warme herinneringen

Hoewel de verstandhouding met zijn zus niet optimaal is, denkt Gordon met warme herinneringen aan haar terug. “Mijn hart stroomt over als ik denk aan de vele kaartavondjes samen, 31en of jokeren en dan bloedfanatiek, want dat was ze. Bingo spelen met mijn moeder en vaak won ze dan ook en haar reactie was dan ook priceless.” Ook vertelt Gordon dat zijn zus regelmatig zijn rots in de branding was. “Ik had lange telefoongesprekken met haar in de tijd dat ik weer eens verlaten was door vriendje nummer 80 en dan wist ze mij met die doorrookte stem van haar weer aan het lachen te maken.” Tevens omschrijft Gordon dat zijn zus ongelooflijk trots op hem was en dat ze heel goed was geweest voor hun moeder.

Bloedband

Ook spreekt Gordon openhartig over de tijden waarin ze elkaar minder spraken. “Zoals in elke familie hebben we problemen en soms gaan er jaren overheen voordat dingen worden uitgesproken. En dus ook in onze familie, er was weinig tot geen contact onderling maar dat neemt niet weg dat de bloedband altijd blijft bestaan. Ik hield van mijn zus en heb enorm verdriet dat ze ons zo vroeg is ontvallen.” Gordon kaart ook aan dat hij zijn zus meer dan een jaar geleden voor het laatst een knuffel heeft gegeven. “Wat jammer dat we elkaar niet hebben kunnen spreken, want de laatste omhelzing was 1,5 jaar geleden en toen maakten we het eigenlijk weer ‘goed’ voor wat er dan slecht was.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Verzoek aan de media: Vandaag nemen wij als familie afscheid van mijn zus Lydia, ze mocht slechts 61 worden. Ik herinner me mijn zus als een tof en stoer wijf die het niet makkelijk heeft gehad in haar leven en dan met name met haar gezondheid. Altijd was ze aan het kwakkelen en het aantal narcoses was dan ook echt bizar voor zo’n leuke vlotte vrouw. Ze was een type, er zat een kop op zeg maar. Een echt onvervalst Amsterdamse marktkoopvrouw in hart en nieren. Grote bek en een klein hartje. M’n hart stroomt over als ik denk aan de vele kaartavondjes samen, 31en of jokeren en dan bloedfanatiek want dat was ze. Bingo spelen samen met mijn moeder, en vaak won ze dan ook en haar reactie was dan ook priceless. Lange telefoongesprekken met haar in de tijd dat ik weer eens verlaten was door vriendje nummer 80, en dan wist ze mij met die doorrookte stem van haar weer aan het lachen te maken. Die stem gebruikte ik als aankondiging voor mijn radio en tv programma’s en wat was ze trots daarop. Sowieso was ze trots op me en dat liet ze vaak merken ook onverwachts met een cameraploeg van de EO in haar kielzog om te zeggen hoeveel ze van me hield. Maar dat wist ik al, ook zonder camera’s. Ze is heel goed voor onze moeder geweest en stond dag en nacht voor d’r klaar. Zoals in elke familie hebben we problemen en soms gaan er jaren overheen dat dingen( vaak om niets) worden uitgesproken. En dus ook in onze familie, er was weinig tot geen contact onderling maar dat neemt niet weg dat de bloedband altijd blijft bestaan. Ik hield van mijn zus, en heb enorm verdriet dat ze ons zo vroeg is ontvallen. Wat jammer dat we elkaar niet hebben kunnen spreken want de laatste omhelzing was van 1,5 jaar geleden en toen maakten we het eigenlijk weer ‘goed’ voor wat er dan slecht was. Vandaag dit loodzware afscheid die voor onze familie ook een klap is die we niet zagen aankomen. Ik wil de media verzoeken onze privacy te respecteren en ons en de familie van mijn zusters man met rust te laten en weg te blijven bij de begraafplaats. Wij willen in alle rust dit verwerken en hebben geen zin in dat hele mediacircus er omheen. Dat is mijn werk en niet die van mijn familie.

Een bericht gedeeld door gordonheuckeroth (@gordonheuckeroth) op

Afscheid

Gordon sluit zijn bericht af met het verzoek aan de media om de privacy van hem en zijn familie te respecteren. “Vandaag dit loodzware afscheid dat voor onze familie ook een klap is die we niet zagen aankomen. Ik wil de media verzoeken onze privacy te respecteren en ons en de familie van mijn zusters man met rust te laten en weg te blijven bij de begraafplaats.” Gordon sluit zijn bericht af dat hij en zijn familie het grote verlies in rust willen verwerken.

Bron: Instagram Gordon Heuckeroth | Beeld: videostill