Gordon vecht tegen tranen bij Jinek vanwege eenzaamheid bij ouderen

Het verdrietige onderwerp valt Gordon enorm zwaar

Afgelopen woensdag nam Gordon plaats in de uitzending van Jinek. Gordon is sinds kort ambassadeur van het Nationaal Ouderenfonds en bekommert zich al voor een langere tijd over de mensen op leeftijd. Tijdens de uitzending vertelt Gordon over de eenzaamheid bij ouderen, wat hem erg zwaar viel. 

Ouders die hun kinderen verzorgen

Tijdens het gesprek met Eva Jinek vertelt Gordon over de eenzame ouderen in Nederland. De zanger legt uit dat het in Nederland niet vanzelfsprekend is dat kinderen hun ouders verzorgen. “In het buitenland nemen kinderen hun ouders in huis”, geeft Gordon aan. Wij Nederlanders zijn dit niet gewend.

Een brok in zijn keel

Zodra Eva Jinek doorgaat over dit onderwerp, krijgt Gordon een brok in zijn keel. De zanger heeft even tijd nodig om zichzelf te herpakken, maar weet vervolgens uit te leggen waarom hij overvallen werd door zijn emoties. De zanger vertelt dat sommige ouderen minder dan één keer per maand sociaal contact hebben. “Het is pijnlijk, want ze hebben vaak geen keus. Hun hart blijft maar doortikken”, vertelt Gordon.

Ambassadeur van het Nationaal Ouderenfonds

Met zijn nieuwe titel als ambassadeur van het Nationaal Ouderenfonds hoopt Gordon iets te kunnen doen aan dit verdrietige onderwerp. “Nederlandse zorgstelsel moet enorm onder de loep genomen worden”, legt hij uit. Daarnaast probeerde Gordon al eerder samen met Gerard Joling de ouderen te helpen in een tv-programma om eenzame ouderen onder de aandacht te brengen.

Lees ook: Zien: dit is de prachtige nieuwe woning van de familie Meiland

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Videostill RTL