Regisseur Grease onthult: de film had eigenlijk anders moeten eindigen

Grease

Maar je kunt het nu eindelijk zien!

De film Grease die in 1978 op het witte doek verscheen is anno 2018 nog steeds razend populair. Het is maar liefst veertig jaar geleden dat de film werd uitgebracht en hoewel we dachten alles al te weten over een van onze favoriete films, blijkt niets minder waar te zijn. Regisseur Randal Kleiser onthult namelijk dat de film anders had moeten eindigen.

De beelden sneuvelden helaas in de montage…

Kus

Grease eindigt met het iconische nummer We Go Together waarin is te zien dat Danny (John Travolta) en Sandy (Olivia Newton-John) in een cabrio wegrijden. Dit had echter niet het einde moeten zijn van de film. Kleiser wilde de film namelijk eindigen met een kus van de tortelduifjes, maar dat idee ging helaas niet door. Aan USA Today legt de regisseur uit dat hij niet voor de dag kan halen waarom de kus de film destijds niet heeft gehaald. 

Jubileumeditie

Twintig jaar geleden begon het Kleiser te knagen en ging hij op zoek naar de beelden van de kus tussen Danny en Sandy. Hij kreeg echter een domper te verwerken toen hij bij het archief van studio Paramount hoorde dat het kleurennegatief was vernietigd. Er was nog wel een zwart-witversie, maar de techniek van twintig jaar geleden kon het nog niet voor elkaar boksen om het achteraf in kleur toe te voegen met goede kwaliteit. Gelukkig lukt dat met de nieuwerwetse technologie wel en is de kus toegevoegd als extraatje op de jubileumdvd.

Bekijk hieronder het origineel.

 

Lees ook: Zo ziet jaren 50 en 60 icoon Brigitte Bardot er nu uit!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: videostill Grease