Prins Harry weigert onder huwelijkse voorwaarden te trouwen om romantische reden

De prins blijkt maar weer een echte romanticus te zijn

Het lijkt erop dat het Meghan Markle vrijwel letterlijk en figuurlijk is gelukt om haar prins op het witte paard te vinden. Haar prins is er echter eentje die ook nog eens een heel fortuin bezit en dat probeert hij niet veilig te stellen voor zijn liefje. Het gerucht gaat momenteel namelijk dat Harry niet onder huwelijkse voorwaarden wil trouwen.

De prins heeft zo’n 30 miljoen pond in zijn bezit.

Romanticus

Harry is een echte romanticus en dat blijkt maar weer uit deze daad. De prins wil trouwen in gemeenschap van goederen. DailyMail, een Britse krant, beweert dat de 33-jarige de documenten voor trouwen onder huwelijkse voorwaarden niet wil tekenen. Een vriend van de prins vertelt aan DailyMail dat Harry nooit van plan was om onder huwelijkse voorwaarden te trouwen. “Hij is er rotsvast van overtuigd dat dit huwelijk standhoudt, dus hoeft hij niets te tekenen.”

Fortuin

Door te trouwen onder huwelijkse voorwaarden kan de prins zich als het ware niet indekken mochten Meghan en Harry wel van elkaar scheiden. Niemand hoopt natuurlijk te scheiden wanneer ze in het huwelijksbootje stappen, maar sommigen noemen het wel een riskante zet. De prins heeft namelijk zo’n dertig miljoen pond in zijn bezit! Meghan zelf heeft overigens ook geen schijntje op haar rekening staan. De toekomstige royal heeft een fortuin van vijf miljoen dollar.

Eerder huwelijk

Het hof zou naar verluidt niet zo blij zijn met deze beslissing en geprobeerd hebben Harry ervan te overtuigen om tóch onder huwelijkse voorwaarden te trouwen. Een van de bezwaren luidt dat Meghan al eens eerder in het huwelijk trad, maar na twee jaar scheidde ze van de filmproducer, Trevor Engelson.

Familie

De toekomstige koning van Engeland, prins William, trouwde destijds ook niet onder huwelijkse voorwaarden met Kate. Ook hun moeder, prinses Diana deed dat niet. Echter, hield haar huwelijk met prins Charles geen stand. De twee scheidden in 1996 en Diana won de rechtszaak en was hierdoor 17 miljoen pond rijker. Ook kreeg ze een jaarlijkse toelage van 400.000 pond!

Lees ook: Ongelofelijk: déze bizarre en strikte regels worden aangehouden voor het huwelijk van prins Harry en Meghan

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: DailyMail, HLN | Beeld: Beeld: Commons Wikimedia, Mark Jones