Prins Harry en Meghan Markle vieren dit jaar geen kerst bij koningin Elizabeth

harry meghan archie

Het kersverse gezinnetje pakt het dit jaar anders aan

Traditiegetrouw vieren de leden van de Britse koninklijke familie kerst elk jaar samen. De kinderen en kleinkinderen van koningin Elizabeth gaan elk jaar rond kerst trouw naar het landhuis Sandringham van de vorstin in Norfolk. Prins Harry en Meghan Markle pakken het dit jaar echter anders aan. Ze vieren kerst niet in Engeland, maar in Amerika.

Een woordvoerder van het koninklijke stel bevestigt het nieuws.

Kerst in de VS

De afgelopen twee jaar vierden Meghan en prins Harry kerst in Norfolk. Dit jaar kiezen ze er echter voor om kerst in Amerika te vieren. Het stel viert kerst bij de moeder van Meghan, Doria Ragland, in Los Angeles. “De hertog en hertogin kijken ernaar uit om meer tijd met familie te besteden aan het einde van deze maand”, vertelt de woordvoerder van het stel. “Het stel heeft twee keer kerst gevierd op Sandringham. Dit jaar vieren ze kerst, als een nieuwe familie, bij de hertogins moeder Doria Ragland.”

Pauze

Harry en Meghan lassen na zondag een pauze in van zes weken. De tortelduifjes willen zich volledig focussen op het gezinsleven. Tijdens hun zes weken durende vakantie vieren ze naar verluidt onder andere Thanksgiving bij Doria. De koningin zou volledig achter de keuze van Harry en Meghan staan om kerst elders te vieren.

Kerstmis

Het is niet de eerste keer dat leden van de koninklijke familie ergens anders Kerstmis vieren. Zo sloegen Kate Middleton en prins William de kerstviering in Norfolk ook een keer over. De hertog en hertogin van Cambridge kozen er toen voor om kerst in Buckleberry te vieren bij de familie van Kate. Prins Charles en Camilla vieren kerst elk jaar bij de koningin, maar zouden vaak rond de middag weggaan om ook een bezoekje te brengen aan de kinderen van Camilla en hun families.

Lees ook: Hint prins Harry nu op een tweede baby voor hem en Meghan?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Town and Country, Nieuwsblad | Beeld: Videostill ITV News