Bereid je voor: ‘Herfst- en stormachtig weer in heel Nederland’

“Er komt pittig weer aan”

Die zwoele zomeravonden hebben we inmiddels al een tijdje niet meer gehad, aangezien we de afgelopen dagen te maken hebben met flink wat grijze dagen. Dit herfstachtige weer is prima, maar dan in de herfst. Stiekem hopen we nog op een aantal hete dagen. Want ondanks dat we liever niet met een zweetrug en klotsende oksels op het werk aankomen, is zo’n lange en warme zomeravond in de tuin toch wel héél gezellig. Helaas, volgens Marjon de Hond van Buienrader moet heel Nederland z’n borst natmaken.

De voorspellingen zien er alles behalve zomers uit.

Herfst

We worden opgezadeld met harde wind en flinke windstoten. De Hond is hier vrij duidelijk over: “Er komen forse buien aan met onweer en veel regen. Daar krijgt heel Nederland mee te maken.” Over vandaag en morgen weet de Hond het weer ook duidelijk toe te lichten: “Vandaag wordt het vies en nat. Zaterdag herfstachtig, met name aan de kust.”

Tussenjas

Na het stormachtige weer op vrijdag en zaterdag, volgt er op zondag een mooie zomerdag. De daarop volgende dagen bestaan uit lage temperaturen. Zelfs zo laag, dat het verstandig is om je ‘tussenjas’ weer tevoorschijn te toveren. Want met name vroeg op de dag kan het maar elf of twaalf graden worden.

Veel wind

Maurice Middendorp van Buienradar geeft aan dat dit weer niet vaak voorkomt in de zomer. “De bomen staan vol in het blad, dus vangen veel wind. Sta je op de camping? Kijk dan even of die boom naast je tent een beetje stevig is. Ook mensen die met een caravan de weg op gaan, moeten goed opletten.”

Lees ook: Kan jij nooit stoppen met eten? Dan heb je last van leptine resistentie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash